marți, 19 aprilie 2011

Tort cu fructe de padure si crema mascarpone

 

Asa cum am promis am revenit cu reteta tortuletului. Din pacate s-a mancat repede si nu am apucat sa fac poza sectiunii dar credeti-ma pe cuvant ca arata bine, mai ales ca a fost destul de colorat :D. Este un tort usor, delicios si numai bun pentru masa de Paste!




Ingrediente blat:
8 albusuri
4 galbenusuri,
150g zahar
150g faina
esenta de vanilie
80 ml ulei
2 linguri cacao
1 praf de copt.




Se separa ouale iar albusurile se bat ca la bezea impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se adauga peste bezea si se amesteca bine cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza si ele. Se omogenizeaza aluatul apoi se toarna in tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 170C, timp de 30 min. Se poate face testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam pe un gratar la racit, apoi il taiem in 3 parti.
Se poate insiropa cu ce doriti. Eu am folosit sirop de zahar ars dar dumneavoastra puteti folosi orice suc va place sau siropul de la diferite compoturi.






Ingrediente crema1:
200ml frisca
4-5 linguri zahar
200g mure (congelate)
4 linguri de iaurt
1 plic gelatina.



Se mixeaza murele cu ajutorul unui blender, apoi se amesteca cu frisca batuta bine impreuna cu zaharul, se adauga iaurtul si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp lasam gelatina la inmuiat in putina apa rece. Dupa ce a absorbit toata apa se pune pe baie de aburi ca sa se topeasca apoi se adauga si ea in crema.
Se amesteca bine si se toarna peste prima bucata de blat insiropata.





Ingrediente crema 2:
200ml frisca
4-5 linguri zahar
200g zmeura(congelata)
4 linguri de iaurt
1 plic gelatina.



Pentru prepararea acestei creme se procedeaza la fel ca la crema 1 numai ca in loc de mure avem zmeura.





Ingrediente ornat:
200-300g capsuni
200ml frisca
4-5 linguri zahar
200g mascarpone.



Se mixeaza bine frisca impreuna cu zaharul. Dupa ce e gata frisca, se adauga crema mascarpone si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Cu aceasta crema se imbraca tortul iar deasupra se orneaza cu feliute de capsuni.
Eu am pus putin colorant verde pentru a da o margine tortuletului:D.



luni, 18 aprilie 2011

La multi ani Gabitzu!


Astazi este ziua sufletului meu pereche iar in poza de mai sus este tortuletul pe care l-a primit de ziua lui...un tort cu fructe de padure si crema mascarpone. Cu reteta revin maine, pana atunci vreau sa-i urez sarbatoritului meu La Multi Ani, multa sanatate si sa aiba parte de tot ceea ce e mai bun in viata!
La Multi Ani inimioara mea!

luni, 11 aprilie 2011

Crap prajit




Sambata am facut o mica excursie in oraselul nostru de suflet, Bremen. Prietenii nostri de acolo ne-au facut rost de un crap de vreo 2 kilograme asa ca duminica, ajunsi acasa ne-am apucat de treaba...de fapt Gabi caci mie nu prea imi place sa pun mana pe peste crud :D.
Cred ca aceasta reteta se include foarte bine in categoria retetelor usoare asa ca nu veti gasi multe explicatii mai jos:)...poate doar un sfat si acela este urmatorul: e absolut delicios!!!


INGREDIENTE:
1 crap
malai
ulei.


Se curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza.
Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte.
Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.





Se serveste langa o mamaliguta in aburi si mujdei de usturoi. Pentru cine prefera doar cu lamaie, e delicios si in aceasta varianta!
Pofta buna!






vineri, 1 aprilie 2011

Salata de pui si legume



O salata pe gustul fiecaruia dintre voi! Trebuie sa o incercati cu incredere pentru a imi da dreptate! Este nemaipomenit de gustoasa!



INGREDIENTE:
400g piept de pui
1 kg cartofi
1 legatura ceapa verde
1 ardei gras rosu
1 conserva boabe de porumb
sare, piper
smantana.





Curatam si spalam bine pieptul de pui, il taiem in bucatele mai mici pe care le prajim bine in putin ulei incins. Dupa ce sunt gata le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Acum ne ocupam de cartofi. Ii curatam, spalam si taiem in jumatati. Pe ei ii bagam la cuptor cu putin ulei si invartim din cand in cand pana sunt gata si un pic rumeniti. Ii scoatem din cuptor si ii amestecam cu pieptul de pui.
Peste acest amestec adaugam ceapa verde taiata rondele, boabele de porumb scurse bine de zeama si ardeiul gras taiat fasii. Condimentam salata cu sare si piper.
Noi am servit alaturi de smantana dar sunt sigura ca alaturi de un Tzaziky bun este si mai delicios!





Inca un sfat: eu am facut salata ziua pe la ora 13 si pana a venit Gabi al meu de la munca am tinut-o in frigider acoperita cu folie. Seara am avut impresia ca e mult mai buna...probabil pentru ca gusturile au avut timp sa se amestece bine...a fost delicios de buna! Nu ma asteptam ca legumele sa fie atat de perfecte una pentru alta:D!
Va urez cu drag pofta buna!