vineri, 22 iulie 2011

Mini tarte cu fructe



In sfarsit am revenit cu o reteta delicioasa de mini tarte cu fructe. Au fost facute in luna mai, chiar de ziua mea. De atunci nu prea am avut timp sa stau pe langa calculator atat de mult cat mi-as fi dorit. Intre timp am fost plecati in tara vreo trei saptamani si iata in sfarsit un moment bun de petrecut alaturi de voi. Sper ca aceasta reteta sa fie bine venita in casele voastre si sa o savurati cu placere!



INGREDIENTE:
250g faina
120g zahar
1 ou
sare
125g unt
300g fructe(dupa preferinta)
200g iaurt
200g branza de vaci
4 linguri sirop de mure sau zmeura
vanilie
150g frisca.



Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider.
Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din fiecare cate o foaie care se asaza in forme de tarte unse cu unt.
Se acopera fiecare forma cu cate o bucata de hartie de copt si se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coc 20-25 min la 180C.





Pentru crema se amesteca iaurtul cu branza de vaci, 60g zahar, siropul si esenta de vanilie. Omogenizam si inglobam frisca batuta bine.
Crema obtinuta se asaza pe blaturi si se presara cu fructe.
Se tine o noapte la rece pentru ca blatul sa traga un pic de umezeala din crema.
Se poate orna cu fistic, menta sau zahar pudra.