Pagini

marți, 30 august 2011

Castraveti umpluti



Am avut in meniu acesti castraveciori cand am iesit la picnic saptamana trecuta. Foarte buni ce-i drept insa dupa ce ii preparati, puneti un servetel sub ei pentru ca lasa un pic de zeama. In rest nici o problema...numai buni de mancat:D.


INGREDIENTE:
1 castravete lung
150g branza telemea
3 linguri mari cu smantana
marar
4-5 ridichi
patrunjel verde.







Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas mai mic sau o lingurita. Aveti grija sa nu rupeti coaja!
Am lasat bucatile de castravete pe un servetel de hartie si intre timp m-am ocupat de crema de branza. Nu e greu deloc...am amestecat telemeaua, smantana si mararul taiat marunt...eu am avut uscat dar daca aveti verde si proaspat e si mai bun, apoi am bagat blenderul in ele ca sa le fac o crema omogena. Cu aceasta crema am umplut bucatile de castravete si le-am ornat cu patrunjel verde si feliute de ridiche. Foarte bun!




 
 

luni, 29 august 2011

Mini pizza instant




Iata ca am revenit dupa un weekend frumos alaturi de perechea mea.
Si dupa cum v-am promis, am sosit cu o noua reteta, pe cat de simpla pe atat de gustoasa si adaptabila dupa gustul fiecaruia dintre voi.



Mie mi-au trebuit urmatoarele:
6 felii de paine
6 felii salam
6 felii de rosie mai mare sau 12 mai mici
cascaval ras
sare, piper
busuioc.



Asezam pe felia de paine salamul, rosia, condimentam dupa gust, presaram cascavalul ras si dam la cuptor la 180C pana se rumenesc frumos pe deasupra.
Foarte bune alaturi de o bere rece.
Fiecare poate aseza peste felia de paine orice ii place...un singur condiment trebuie pastrat dupa opinia mea...cascavalul ras pentru a tine tot unit de paine:).



 
 

Pofta buna!

vineri, 26 august 2011

La picnic



Ieri a fost aniversarea noastra asa ca m-am hotarat sa-i fac lui Gabi o surpriza, ceva la care nu se astepta: un picnic la iarba verde. A fost ceva foarte frumos. E nemaipomenit de bine sa stai pe o paturica si sa mananci in aer liber. Va recomand cu mare drag o iesire din asta macar o data la doua luni daca mai des nu se poate, celor care nu obisnuiesc astfel de iesiri.
In poze puteti vedea ce am mancat: chiftelute, castraveti umpluti,ciupercute cu cascaval, calamari pane, salata de cartofi, pizza rapide si ca desert un strugure foarte, foarte bun. Asta ca sa nu mai pun in calcul si berea lui Gabi :D si suculetul meu:D.
Cu retete noi revin luni pentru ca in acest weekend plecam intr-o mini vacanta.
Va pup si va imbratisez cu drag!



 
 

joi, 25 august 2011

Sirop de mure



Si iata ca in cele din urma am fost la cules de mure si in acest an. Am adunat 1300g si m-am gandit ca nu ar strica o sticluta de sirop. Urmeaza si runda a doua la cules de mure...dar de data asta pentru dulceata:D.


Iata de ce avem nevoie pentru sirop:
1300g mure
1300g zahar
700ml apa.


Spalam bine murele, turnam zaharul peste ele si le lasam asa cateva ore, amestecand din cand in cand, pana ce vor lasa ceva suc.
Trecem amestecul rezultat prin sita, adaugam apa si punem la fiert pe foc mediu. Spumam cand e cazul.
Lasam sa se prinda apoi luam vasul de pe foc si turnam siropul fierbinte intr-o sticla. Inchidem capacul si lasam sticla intoarsa ca sa se sigileze.
Se obtine 900ml sirop.
Se poate savura cu apa si gheata, mai ales acum cand e cald si frumos afara.



 


Aici siropul in lumina soarelui:D.



Taitei de casa




E pentru prima data cand fac taitei de casa, cu toate ca este o reteta destul de simpla pe care toata lumea o stie. I-am folosit la un bors de pui deoarece nu mai mancasem de mult o "zeama".
Ceea ce ne trebuie pentru ei sunt urmatoarele: 1 ou la fiecare 100g faina si un praf de sare.
Facem un aluat din care intindem o foaie cat de subtire putem si o lasam cca 20-25min la uscat.
Incepem sa taiem taiteii.
Mie nu mi-au iesit asa de subtiri pe cat as fi vrut, insa pana data viitoare sper sa ma perfectionez:D.



 
 
 
 

miercuri, 24 august 2011

O duminica frumoasa in fata casei la gratar




O duminica frumoasa alaturi de niste prieteni dragi noua...era in sfarsit soare si frumos afara dupa atatea zile ploioase asa ca ne-am gandit ca un gratar nu ne-ar strica :D. Si cum m-am gandit eu sa pozez tot ce trebuia sa fie pe gratar in acea zi, am reusit sa fac poze numai la vinetele care au sfarait in soare si la cateva floricele din gradina...ne-am luat cu povesti si amintiri si am uitat de aparatul foto:(.
Aici il puteti vedea si pe maestrul sef la gratar, Gabitzul meu drag:D.





Am lasat un pic vinetele la scurs peste niste ziare caci uitasem sa luam o strecuratoare din casa si cum noi stam tocmai la mansarda, nimeni nu a mai avut chef sa urce scarile pentru a o aduce:).
Oricum, a iesit o salata minunata:D.




Aici urmau sa fie pozele cu carnita, cu carnatii si cartofii copti dar cum am uitat, ramane sa va incant cu cateva poze din gradina. Florile erau prea frumoase pentru a nu fi pozate si merele parca te chemau sa le gusti.
















La urmatorul gratar promit solemn sa revin cu poze care sa va incante simturile!
Pana atunci, o zi frumoasa si insorita va doresc!



marți, 23 august 2011

Aperitiv festiv



O idee de a aranja aperitivele de pe masa...aperitive pe care toata lumea le are in bucatarie atunci cand organizeaza o petrecere.

    INGREDIENTE:
cateva feliute de salam
telemea
rosii cherry
patrunjel verde
betisoare de plastic special pentru aperitive.


Cu aceste ingrediente formam aperitivele din poza. Simplu si de efect.


 
 

luni, 22 august 2011

Zucchini cu telemea




Un aperitiv foarte gustos si simplu de preparat.
Tot ce va trebuie sunt urmatoarele:
2 zucchini
150g telemea
sare, piper.


Se spala zucchini, se taie feliute si se asaza intr-o tava feliuta langa feliuta.
Se presara sare si piper apoi telemeaua data pe razatoare.
Se lasa in cuptor la 180C pana se rumenesc frumos.
Sunt tare buni si merita din plin incercati!
Va urez sa aveti pofta buna!



 
 
 

miercuri, 17 august 2011

Paine Elena



Am numit asa aceasta painica pentru ca reteta este a unei prietene foarte bune. Si totusi nu-mi iese exact ca a ei dar va tin la curent daca mai aflu vreun secret :D.


Ingrediente:
300ml lapte
15 g drojdie proaspata
1-2 lingurite sare
1 lingurita zahar
2 oua
2 linguri ulei
faina cat cuprinde.



Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul.
Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea.
Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora.
Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici.
Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C.
Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.
Va urez pofta buna!