Pagini

luni, 12 septembrie 2011

Mancarica de pastai




Se poate prepara simpla, de post sau se poate adauga carne si iese ceva si mai bun:D . Eu am preferat de data asta fara carne. O reteta pe care orice incepator poate sa o faca fara nici o grija.



INGREDIENTE:
600g pastai
1 ceapa
1 morcov
2 linguri pasta de tomate
patrunjel
sare, piper
ulei.



Se curata pastaile si se spala bine in apa rece. Se curata ceapa si morcovul apoi ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica.
Se caleste ceapa bine in putin ulei, se adauga si morcovul ras, pastaile si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pana ce pastaile sunt gata, amestecand din cand in cand in mancarica.
Dupa ce mancarea a fiert, se adauga pasta de tomate si patrunjelul tocat marunt.
Se poate gati si cu carne, aceasta se prajeste, apoi se adauga ceapa si morcovul si se continua reteta de mai sus.



 

 


joi, 8 septembrie 2011

Costite de porc la cuptor



Mi-a fost teama prima data de aceasta combinatie: carne de porc si portocala dar va pot spune cu mana pe inima ca iese absolut delicios de bun! Merita sa incercati! Astept sa-mi spuneti daca v-a placut! Pentru noi reteta asta a trecut deja pe lista preferatelor:D.



INGREDIENTE:
4 costite de porc
1 portocala
1 chilli
4 catei de usturoi
1 lingurita boia dulce de ardei
3 linguri miere de albine
ulei.






Cum procedam:
Spalam bine costitele si le lasam pe o farfurie. Intre timp, curatam si spalam cateii de usturoi, ii pisam bine apoi ii amestecam cu ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt, boia de ardei dulce si coaja de portocala rasa. Cu acest amestec ungem bine costitele si le lasam 2 ore la rece in frigider.
Dupa ce a trecut acest interval de timp, le scoatem si le punem in tava unsa cu putin ulei. Le acoperim cu folie de aluminiu sau cu un capac si le lasam 1 ora la 170C. Scoatem tava si turnam deasupra costitelor sucul de portocala amestecat cu mierea de albine. Introducem iarasi tava in cuptor, de data asta neacoperita si lasam sa se rumeneasca bine.







vineri, 2 septembrie 2011

Tartine pentru micul dejun




Pe cat de simple de facut sunt, pe atat de gustoase ies aceste tartine cu paine uscata! Le recomand cu drag mai ales ca ingredientele sunt accesibile si probabil majoritatea dintre voi le are deja in frigider!


INGREDIENTE:
felii de paine uscata
unt
salata verde
bacon
sare.


Eu am gasit aceasta paine uscata in magazin asa ca nu a trebuit sa mai stau dupa ea sa se usuce in cuptor dar daca nu gasiti sau vi se pare mai ok, puteti usca feliile de paine direct in cuptorul vostru de acasa.
Le lasati sa se raceasca apoi le ungeti cu unt, presarati sare, frunze de salata verde spalate bine inainte si o felie de bacon.
Iese absolut delicios! Mai asezi si o cana cu ceai pe masa si ai un mic dejuns savuros.
Va urez cu drag pofta buna!