Si iata ca vacanta in tara s-a terminat. Am revenit de data asta cu o reteta simpla de chec delicios si aromat. Va multumesc tuturor ca in tot acest timp cat am lipsit nu ati incetat sa-mi cititi blogul si ati fost alaturi de mine!
INGREDIENTE:
6oua
120g faina
150g zahar
75ml ulei
2 linguri cacao
esenta de vanilie
nuca
sare
1 pliculet praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele.
Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare.
Adaugam faina, esenta de vanilie, nucile taiate cu ajutorul unui cutit si praful de copt. Omogenizam in acelasi mod, amestecand de sus in jos astfel incat sa nu se lase compozitia.
Punem deoparte 5-6 linguri din acest aluat peste care adaugam cacao. Amestecam foarte bine.
Turnam compozitia alba in doua forme unse si tapetate iar deasupra asezam compozitia cu cacao. Trasam cu ajutorul unei furculite cateva linii prin aluat in asa fel incat sa iasa un model frumos, asezam cateva bucatele de nuca deasupra si bagam tavile in cuptor la 180C.
Putem face testul cu scobitoarea.
Iese un chec delicios, bun si pufos. Va urez pofta buna si sper cu drag sa-l incercati!