Pagini

marți, 25 septembrie 2012

Calamari la grill



Cand am vazut calamari proaspeti in piata, nu m-am putut abtine sa nu incerc macar cativa asa ca i-am cumparat si i-am gatit pe grill. Ce e drept, au iesit un pic cam uscati, dar au fost buni alaturi de cateva felii de lamaie. Data viitoare ii voi lasa intregi, fara sa le mai desprind forma lor initiala.









Ingrediente:
4 calamari
oregano
1 lamaie
3 catei de usturoi
putin ulei
sare.


Reteta face parte din categoria celor simple.
Se curata calamarii bine, se cresteaza, se spala apoi se asaza in marinata facuta din usturoiul pisat bine si celelalte ingrediente. Se lasa la rece 30 de minute apoi se frig pe grillul incins.
Se servesc alaturi de felii de lamaie.









joi, 6 septembrie 2012

Prajitura cu afine si capsuni




Anul asta am cam dat chiulul la blog :D insa pentru noi anul 2012 a fost si inca este anul schimbarilor. Am trait si evenimente foarte placute, dar si altele nu chiar placute. Oricum, ma bucur sa ne regasim de fiecare data aici unde sper eu...este un loc virtual placut si delicios:)!
Astazi va ofer o prajiturica aromata, insiropata si foarte, foarte buna! In acelasi timp, o gasesc a fi si o prajiturica foarte racoritoare. Va recomand reteta cu drag!






Ingrediente blat:
8 albusuri,4 galbenusuri, 150g zahar, 150g faina, 2 linguri cacao, 90 ml ulei, 1 pliculet praf de copt, esenta de rom.

Ingrediente crema 1:
300ml frisca lichida. 200g mascarpone, 100ml iaurt simplu, 1 pliculet gelatina, 200g capsuni taiate marunt.

Ingrediente crema 2:
200ml frisca lichida, 100g mascarpone, 1/2 pliculet gelatina.

Sirop:
zahar, apa, esenta de rom.

Decor:
afine, capsuni, 1 pliculet jeleu.






Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca pana cand blatul este gata.
Asezam pe foc apa in care dizolvam zaharul. Lasam sa fiarba impreuna dupa care dam deoparte vasul si lasam la racit. Esenta de rom o adaugam numai dupa ce siropul s-a racit.


Pentru blat, batem albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugam peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amestecam faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia de oua. Turnam amestecul in tava unsa si tapetata si dam la cuptor, la 180C, 30 de minute. Din cand in cand, aplicam testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a racit bine, il feliem in 2 parti cat de cat egale.


Ne apucam intre timp si de crema. Pentru crema 1, inmuiem gelatina in putina apa rece si o lasam sa se umfle. Batem frisca bine dupa care o adaugam cate putin in amestecul de mascarpone si iaurt. Omogenizam. Gelatina o topim pe baie de aburi, dupa care o adaugam in amestecul de frisca. La sfarsit adaugam capsunile taiate marunt.

Pentru crema 2, la fel ca mai sus, inmuiem gelatina in apa rece si o lasam deoparte. Batem frisca dupa care o adaugam usor peste mascarpone. Omogenizam si adaugam treptat gelatina topita pe baie de aburi.

Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe spatele pliculetului..





Asezam prima foaie de blat in tava, o insiropam, adaugam crema 1, al doilea strat de blat, insiropam din nou apoi crema 2. Ornam cu afine si capsuni peste care turnam jeleul nu foarte cald. Se pastreaza la rece 5-6 ore inainte de a fi servita.