Pagini

luni, 12 ianuarie 2009

Biscuiti cu gropite delicioase



pentru aluat (cca 20 de bucati):
150 gr faina ,
40 gr amidon ,
2 linguri de cacao ,
1/2 lingurita praf de copt ,
un varf de sare ,
125 gr unt ,
2 galbenusuri ,
80 gr zahar.


Pentru decorare,
150 gr ciocolata si 4-5 linguri de zahar.
-Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale.
- Se framanta , pana se obtine un aluat , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.
-Dupa cele 30 min se imparte in bilute de circa 20-25 gr. .
-Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu degetul se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.
- Se asaza biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand cativa centimetri intre unul si celalat si se pun la cuptor 15 min. la 180°.


- Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de lapte sau frisca lichida.
-Dupa ce s-au copt biscuitii se lasa sa se raceasca un pic iar apoi fiecare gropita se umple cu ciocolata calduta.



Recipe by Dulce Moni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu