Pagini

marți, 20 ianuarie 2009

Tort cu capsuni si crema de vanilie





Blatul:
8oua
150g zahar
300 g faina
1 praf de copt
vanilie.
-Se separa ouale.
-Galbenusurile se mixeaza cu putina sare pana se albesc.
-Albusurile se mixeaza si ele cu zaharul pana rezulta o bezea.
-Se adauga galbenusurile peste bezea,amestecandu-se cu grija cu o lingura de lemn.
-Apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina .
-Se coace la 180 grade.Eu am facut proba cu scobitoare sa vad cand este gata caci sincera sa fiu,nu mai stiu exact cat timp a stat in cuptor.
-Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam sa se mai raceasca pe un gratar apoi il taiem in doua si fiecare foaie,la randul ei o insiropam cu un sirop facut din apa si zahar,plus esente .
-Luam prima foaie insiropata si deasupra intindem 1/2 din crema.Asezam cea de a doua foaie peste crema,o insiropam si punem si restul de crema.
-Se taie 500 g capsuni in jumatati si se asaza peste ultimul strat de crema,in forma de floare le-am asezat eu...
...iar peste capsuni se toarna un jeleu facut dupa instructiunile de pe plic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu