Pagini

joi, 19 februarie 2009

Pui Sichuan



Reteta este a lui Edith insa eu i-am aplicat cateva mici modificari...dupa gustul meu :)



Ne trebuie:
500g piept de pui
1 ardei iute
2 morcovi
2-3 fire ceapa verde
1 ardei gras
3 catei usturoi
6 linguri ulei de masline
1/2 pahar apa
5 linguri sos de soia
2 lingurite otet balsamic
2 lingurite amidon
1 lingurita zahar.




Carnea se spala,se taie felii subtiri si se prajeste in uleiul incins,apoi se scoate si tine acoperit.
Spalam si curatam legumele.Morcovul il taiem fasii lungi,la fel si ardeiul gras.









Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul ramas.


 

Dupa 2-3 minute se adauga morcovul si ardeiul.Se amesteca continuu la foc iute.



 

Se adauga si pieptul de pui,amestecandu-se continuu.Intre timp,amestecam amidonul cu otetul balsamic,sosul de soia,zaharul si apa.Se toarna acest amestec peste celelalte ingrediente si se amesteca pana sosul se mai ingroasa.
La sfarsit am adaugat usturoiul pisat si ardeiul iute taiat marunt.
-Se mai lasa pe foc cateva minute.







L-am servit,bineinteles langa orez.




 


10 comentarii:

  1. Sa va fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut bunatatea asta de puiutz.
    Hai ca plec ca mi-ai facut pofta :))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim,multumim!
    Te mai astept in vizita pe la mine:)
    Te pupic si eu ! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata fantastic, abia astept sa fac si eu iar, dar exact sub forma asta delicioasa (am mai facut o data, dar alta varianta)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc tare mult,Mononoke!
    E asa de bun...nu stiu daca am mancat vreo mancare asiatica care sa nu-mi placa asa ca incerc sa reproduc si eu cat pot acasa:)Si vad ca imi iese bine:)
    Te pupik si te mai astept pe la mine! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Preferatul meu ... si arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos,Calin!
    Te mai astept in vizita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Muza,sa-l incerci ca nu vei regreta.E super.Te pupicesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hallo Julia,

    da Tu ai modificat-o , cä nu mai este cu Szechuan. E bunä Variante a ta da eu iti recomand sä o faci neapärat si cu Szechaun. O minunätie. da nu cumpära de la Asiashop, cä äle e Mist.

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  9. Da,am facut-o pe gustul nostru,dar o voi incerca si cum spui tu ;)

    RăspundețiȘtergere