Pagini

joi, 26 martie 2009

Supa de rosii

 

INGREDIENTE:
1 kg rosii-eu am folosit rosii in suc propriu la conserve,
1 morcov,
1/2 ardei gras,
o bucatica telina,
patrunjel-radacina,
1 ceapa,
4 cartofei mai marisori,
o mana de orez,
delikat,
sare,
patrunjel verde.




Punem rosiile cu tot cu sos pe foc.Adaugam putina apa si lasam sa dea un clocot.


 
Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul,telina si patrunjelul.Taiem marunt ceapa,ardeiul si cartofii.





Punem toate legumele impreuna cu orezul la fiert cu apa cat sa le acopere.





Dupa ce luam rosiile de pe foc,le punem intr-o strecuratoare si le pasam.Zeama rezultata o adaugam peste legume cand acestea sunt aproape gata.Mai lasam pe foc pana e gata.Adaugam delikat si sare iar la sfarsit punem patrunjelul verde tocat marunt.





Aceasta supa o facea mama acasa mai ales cand era sezonul rosiilor de gradina. Era asa de buna…mai ales rece caci afara era asa de cald…Gustul care a rezultat supei mele a fost exact ca…acasa…a iesit minunata.Daca o incercati,nu veti regreta.Va asigur.Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Super supica asta! Foarte asemanatoare cu supica de rosii pe care o facea buni mea!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da.A iesit foarte buna si foarte racoritoare.Noua ne-a placut foarte mult.Pooop!!!

    RăspundețiȘtergere