Pagini

vineri, 19 iunie 2009

Vacanta


Ne vedem peste o luna...plec in vacanta :) Va urez o vara frumoasa plina de zile insorite!

miercuri, 17 iunie 2009

Pui grillat la cuptor


carne de pui(eu am pus piept si aripioare)
1 conserva de rosii in sos propriu
200g masline negre
1 ceapa
delikat
marar verde.



-Am curatat si spalat carnea,apoi am pus-o pe grill-ul incins iar pe partea de sus am presarat putin delikat.
-Rosiile le-am taiat marunt si le-am asezat in tava impreuna cu sosul lor,ceapa taiata solzisori si maslinele.
-Dupa ce carnea s-a facut doar pe o parte, o luam de pe grill si o asezam in tava cu partea nefacuta. Cu ajutorul unei lingure turnam putin sos din tava peste bucatile de pui si bagam la 180C.
-Din cand in cand, mai turnam sos peste carne. Lasam pana e bine facuta , scoatem tava din cuptor, presaram marar tocat marunt si servim cu un piure si o salata de rosii si castraveti.




Aluat de foietaj

Reteta este luata de pe Culinar, postata de Omide, careia ii multumesc pentru ea!
Deci,se fac 2 aluaturi:
-1.Se amesteca 1 cana de apa cu 4 linguri de ulei, sare si faina cat cuprinde.
-2.Amestecam bine 250g margarina cu 7 linguri de faina.

Intindem din primul aluat o foaie,apoi o ungem cu margarina+faina si rulam apoi bagam la frigider sa se mai intareasca. Scoatem aluatul si il intindem,apoi il folosim cum dorim.
Eu am facut niste saleuri din jumatate de aluat, dar nu am mai apucat sa le pozez...oricum au iesit super! Jumatate ma asteapta inca in congelator:)



miercuri, 10 iunie 2009

Iarasi premii minunate!

Venind iarasi din partea lui Vicky , cum pot refuza asemenea premii?
Absolut superbe! Multumesc tare mult Vic ca te gandesti de fiecare data la mine!
Le ofer tuturor bucatareselor din listuta mea! Va astept!










luni, 8 iunie 2009

Pisica vecinilor

-Ea este matzu care ne viziteaza macar o data pe saptamana. Este pisica vecinilor:) si pentru mine este o bucurie sa o vad avand in vedere faptul ca in Germania nu gasesti pisici pe strada si mai ales ca le ador.De multe ori am alintat-o in fata casei dar niciodata nu m-am gandit sa o fotografiez. Si iata...primele poze cu grasunica :) Sper sa o indragiti si voi la fel ca mine :)

-Este foarte prietenoasa si alintata. Aici a intrat putin pe hol sa cerceteze locul si la auzul unei masini a tresarit si a facut ochisorii mari :)

-Era curioasa cum se vede de la geam afara dar din pacate nu putea sa ajunga:)

-Putin timida la vederea aparatului de fotografiat, clipea des si se apropia cu o anumita teama...

-...dar a prins curaj incet-incet si a venit la alintat:)

-A gasit in cele din urma putina umbra langa gardul din fata casei si s-a intins linistita...

-...deja se cuibarise bine...mai mai ca a adormit la un moment dat...

-...dar a trecut vecinul cu masina in fuga si somnul ei a zburat:)

-Eeee...nu-i nimic...nu avem numai gard in fata casei ci si un pom batran si foarte mare:)

-A inceput sa se joace linistita, adunand de pe jos toate frunzulitele uscate:)

-E scumpica grasunica, nu?:)

-A vrut si un cadru in care privea atent si patrunzator :)

-Probabil si-a dat seama ca si-a murdarit blanita tot alintandu-se in fata mea :) si a inceput sa se spele.

-Inca un vecin cu masina :) Era asa de atenta ca nimeni sa nu-i strice buna dispozitie si mai ales tolaneala:)
-Aici se uita dupa masina vecinului, intrebandu-se probabil daca se mai intoarce ca sa stie daca mai adoarme sau ba...:)

-Aici vroia sa o alint putin si sa mai termin cu pozele ... incerca ea sa ma certe cu un glas destul de ridicat:)

-Nah...n-am putut sa-i rezist si am terminat cu pozatul ca sa o trag putin de falcutze:)

vineri, 5 iunie 2009

Rulada de curcan

1kg piept de curcan
1/2 ardei gras
1 ou
400g spanac congelat
2 catei usturoi
oregano
rozmarin
delikat
sare,piper
patrunjel verde.



-Pieptul de curcan se spala, se taie felii pe lung, se bate si se asaza feliile pe o folie de aluminiu si se condimenteaza.
-Spanacul se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul taiat cubulete,patrunjelul tocat marunt,oul batut si se condimenteaza.
-Intindem aceasta umplutura peste carne si rulam usor cu grija.

-Invelim rulada cu folia si dam la cuptor la 180C.Lasam 20 min. apoi scoatem, dam jos folia, ungem cu ulei, presaram condimente deasupra si bagam iarasi la cuptor pana se rumeneste.

Aici e gata.

joi, 4 iunie 2009

Iarasi premii:)

Iarasi premii de data asta din partea lui Amy ... o mama si o bucatareasa minunata pe care v-as recomanda sa o vizitati! Multumesc tare mult Amy! M-au surprins placut aceste premii venite din partea ta!
Le ofer mai departe:
Vicky
Lavinia
Marcela
Flor
Dana2dor.
Va astept sa le ridicati! V-am pupat!




miercuri, 3 iunie 2009

Ciorba de salata verde

 


 INGREDIENTE:
2 bucati salata verde
cateva bucatele de sunculita
500 ml iaurt
200 ml smantana
3 oua
2 linguri faina
usturoi
marar.


Am spalat salata verde si am taiat-o bucatele mici, apoi am pus-o la fiert in 6l apa.



 

Intre timp am batut ouale si am facut o omleta pe care am taiat-o bucatele deasemenea.



 

Sunculita taiata feliute se prajeste in ulei incins apoi se lasa deoparte.




 

Facem compozitia pentru dres ciorba : amestecam faina cu iaurtul, smantana si 1 galbenus.Omogenizam bine.



 

Adaugam in ciorba sunculita si omleta. Lasam sa mai fiarba putin impreuna,apoi luam cate o lingura si turnam peste compozitia de dres. Amestecam, apoi turnam totul in oala de ciorba.Mai lasam sa dea un clocot si luam oala de pe foc.

 

Pisam usturoiul si tocam marunt mararul. Dupa ce luam oala de pe foc le adaugam.



 

Reteta este a Elenei din Brasov, insa am facut "minuscule" modificari. Elena,multumesc mult de reteta! A fost super!

Premii de la Ala

Cu scuzele de rigoare fata de Ala , vreau sa va arat ce premii mi-a oferit cu cateva zile in urma...premii pe care pana acum nu le-am putut ridica. Ala iti multumesc tare mult pentru aceste minunate premii si pentru faptul ca te-ai gandit si la mine cand le-ai oferit! Cei care inca nu le-au primit ii rog sa treaca pe la mine ;) !




luni, 1 iunie 2009

Vinete pe grill


2 vinete
sare.
-Am taiat vinetele rondele,le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs.
-Le-am pus pe grill-ul incins si am asteptat sa se faca.
Cu un mujdei sunt exceptionale!