500g faina
60g zahar
2 pliculete zahar vanilat
2 galbenusuri
80g unt
42g drojdie(atat cantareste la noi un cubulet de drojdie)
250ml lapte
putina sare.
-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.
-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.
-Dupa ce drojdia incepe sa se umfle, adaugam peste ea toate ingredientele si framantam un aluat.
-Lasam la crescut pana creste bine si se face mare-mare:).
-Dupa ce e gata crescut, intindem o foaie de cca 1 cm latime si apoi cu un pahar taiem forme rotunde.
-Asezam formele in tava, le mai lasam 15-20 min la crescut, apoi tot cu un pahar, facem o gaura in mijlocul fiecarei forme.
-Le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 175C.
-Dupa 20 de minute le verificam. Daca sunt gata, le scoatem, le lasam la racit apoi mijlocul fiecarei forme il umplem cu dulceata de zmeura...eu asta am avut.
In reteta originala, Poca a pus capsuni si caise din dulceata chiar inainte de a le baga la cuptor, dar daca puneam dulceata mea de zmeura, care era prea subtire, curgea peste tot si nu cred ca mai iesea ceva asa frumos:).
Sunt foarte gustoase si pufoase! Se aseamana la gust cu gogosile, numai ca partea buna este ca nu sunt prajite in ulei ;) .
-Recipe by Poca.
Arata foarte pufoase! Ai inceput si tu cu fursecurile... O perioada de Advent minunata! Cami Salutari si lui Gabi
RăspundețiȘtergereDoamne ce bine arata :) Felicitari pentru cele pregatite!
RăspundețiȘtergereCami scumpa, ma bucur ca iti plac! Multumesc tare mult! Salutari sotului! Noi te pupam dulce din Bremanesti;)!!!
RăspundețiȘtergereAnne, draga mea, iti multumesc frumos pentru felicitari si sa stii ca aceste bascute nu sunt greu de facut...ar trebui sa le incerci;)!
Te-am pupacit si te mai astept pe la mine!
Draga Iulia,bascutele sunt super delicioase.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate si numai bucurii pentru anul care vine.Sarbatori Fericite!
Julia, ma bucur mult ca iti plac!
RăspundețiȘtergereMulta sanatate si tie iti urez si tot ce e mai bun pentru 2010! Pupici multi!
ce bine arata, o sa incerc si eu reteta :)
RăspundețiȘtergereSa o incerci ca ies delicioase! Sa-mi spui cum ti-au iesit:D.
RăspundețiȘtergere