Este o reteta propusa pe forumul culinar.ro de catre Poca...si pentru ca am fost in Romania in vacanta, mi-am adus si 1kg de urda, special pentru aceasta placintuta minunata...bineinteles ca ne-a mai ramas si de cateva portii cu mamaliga si ridichi:).
Ce ne trebuie pentru prepararea ei:
Foi: -300 grame faina
-200 grame margarina(eu am pus unt)
-100 grame zahar
-2 galbenusuri
-1 lingura smantana
-1 plic praf de copt
-1 lamaie.
Umplutura: -500 grame urda
-6 linguri zahar
-1 legatura marar
-2 oua
-2 linguri gris
-1 plic zahar vanilat.
-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi.
-Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:).
-Dupa ce umplutura e gata, intindem 2 foi si le asezam in tava cu ajutorul unei hartii de copt. Intre ele asezam umplutura.
-Pentru umplutura tocam mararul si il amestecam cu celelalte ingrediente.
-Coacem la 175C, 35 de minute. Dupa ce o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Foarte gustoasa!
hai un blog molto bello, complmenti ciao a presto
RăspundețiȘtergereiulia arata super, imi ploua in gura...
RăspundețiȘtergereai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)
RăspundețiȘtergerestii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)
Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.
RăspundețiȘtergereMai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/
Mi-ar face mare placere sa participi!
Tavi
These really look beautiful. With the help of the Google translator I was able to make my way through many of your earlier posts. You have lovely recipes and your posts are nicely written. I'll be back as often as I can. Have a wonderful day. Blessings...Mary
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Iulia! Sa fii sanatoasa, iubita si sa ti se implineasca toate dorintele
RăspundețiȘtergereMinunata prajiturica ta. Pacat ca aici nu gasesc marar...ar trebui sa trag si eu o "fuga" in Ro sa-mi aduc un pic.
RăspundețiȘtergerearata de vis! cel putin mararul care se "intrevede" din umplutura e de milioane!
RăspundețiȘtergereSuperba placintica! Ti-a iesit taare faina :)
RăspundețiȘtergereFrumos blogul tau si plin de delicii!
RăspundețiȘtergeredesi nu sunt eu fan urda,placinta arata minunat si te baga in pacat !de poze ce sa spun !te invit si eu la mine pe blog,poate facem schimb de link-uri
RăspundețiȘtergereStefania, multumesc mult!
RăspundețiȘtergereIustina, poftim la o bucatica din partea casei;) !
Boscodina, ma bucur ca m-ai anuntat de asa ceva, dar din pacate momentan nu am timp prea mult la dispozitie si cred ca voi spune pas! Va urez succes si distractie placuta! Astept sa vad ce cadouri primiti!
Tavi, din pacate aceeasi poveste: timpul care nu ma lasa deloc! Imi pare foarte rau, dar poate data viitoare voi fi mai pe faza!
Mary, thank you very, very much!
Bucataras, multumesc din suflet si ma bucur ca nu m-ai uitat!
Dolce, imi pare rau ca nu se gaseste marar si pe acolo! Mai bine iti iei seminte din Ro si iti plantezi acasa ca sa ai mereu proaspat sau daca nu, din congelator!
Mononoke, ma bucur tare mult k iti place mica mea realizare:)! Te pup!
Edith, multumesc! Stii doar ca aprecierile care vin din partea ta, imi fac cinste! Te pup cu drag!
Danutza, multumesc! Ma bucura faptul ca iti place micuta mea casuta!
Pansy, cu mare drag! Chiar acum te voi adauga in listuta mea!
Arata foarte bine. Felicitari. Eram in cautare de retete cu urda cand am dat de blogul tau. Am s-o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea! Sa o incerci ca e tare, tare buna!
RăspundețiȘtergereThe dishes makes my mouth water...
RăspundețiȘtergerebest moisturiser,
best facial moisturizer,
dry skin lotion
Thank you Rhessa!
RăspundețiȘtergere