Pagini
▼
vineri, 14 ianuarie 2011
Croissant cu branza
Ingrediente:
foietaj
100g branza telemea
1 lingura smantana
cascaval ras
1 ou
patrunjel
marar.
Intindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi.
Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel iar cu acest amestec ungem fiecare triunghi de foitaj.
Separam galbenusul de albus. Batem un pic albusul apoi cu o pensula ungem marginile fiecarei parti de foietaj astfel incat sa nu se desprinda deloc la copt.
Rulam croissantele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam un pic cu palma pe fiecare ca sa se prinda mai bine, apoi le ungem cu galbenus.
Le coacem la foc moderat pana sunt rumenite frumos.
Se pot umple cu ce umpluta doriti(Nutella, gem etc.).
Ce frumoase sint, nu-mi vine sa cred ca sint cu aluat de foetaj... si rumenite si cu floricele...
RăspundețiȘtergereFANTASTIC !!! :-)
RăspundețiȘtergereDa, Daniela, sunt din foietaj facute si ies foarte bine, numai sa pui albus de ou pe margini ca sa stea lipit.Foarte bune. Trebuie sa incerci! Te pupic!
RăspundețiȘtergereJovana multumesc!