Pagini
▼
luni, 17 ianuarie 2011
Prajitura Snickers
Blat:
6 albusuri
10o g zahar
1 praf de copt
2oo g nuci/alune macinate
4 linguri faina
2 linguri gris.
Crema caramel:
6 galbenusuri
13 linguri zahar tos
100 g nuci/alune prajite
200 g unt
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata neagra.
Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam pe un gratar la racit.
Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o turnam peste blat.
Acum ne ocupam de crema caramel.
Caramelizam 8 linguri de zahar apoi adaugam 200g unt si lasam sa se topeasca tot untul. Peste acest amestec turnam cele 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si cele 100g nuci/alune macinate. Amestecam bine si le lasam sa fiarba impreuna 10-15 minute la foc mic pana se mai ingroasa compozitia. Dupa ce e gata, luam crema de pe foc, o mai lasam un pic sa se raceasca si o turnam peste ciocolata alba. Lasam din nou la racit iar deasupra cremei turnam ciocolata neagra topita pe baie de aburi.
O pastram la rece. Dulce dar delicioasa:D!
Puteti folosi cate 100g ciocolata neagra si 100g ciocolata alba ca sa nu fie prea dulce.
Recipe by culinar.ro
Crema carmel este cea mai buna inventie a omului de la curentul electric!
RăspundețiȘtergereAm presupus ca la profil era o fotografie cu tine... si de aici jocul de cuvinte ca ai renuntat la tine in Profil...
RăspundețiȘtergereDeci, Nu renunta la tine... in Profil!
Fantastic !!!
RăspundețiȘtergereOMG these are genius bookmarking this page got to try these asap! Thank you so much!!!!
RăspundețiȘtergereFrumoasa, delicioasa... dar, ciocolatoasa. Maninc de la tine, ca poate virtual nu ma ingras, sau poate nu... ca deja imi ling mustatile de cioco... yamiii... si caramelul ala ce bine arata... fug, ca deja ma ingras vazind cu ochii...
RăspundețiȘtergereciao, piacere di conoscerti Julia, hai un bellissimo blog e quante belle ricette...
RăspundețiȘtergereanche questa è stupenda, complimenti!
buona settimana.
Betty
these look delicious!
RăspundețiȘtergereArata perfect
RăspundețiȘtergerePhotoLeoGrapherk, am inteles acum despre ce spui:D. Pe moment imi place mai mult frezia:D.
RăspundețiȘtergereDa, crema caramel e delicioasa si minunata! Daca tot zice Daniela ca nu se ingrasa virtual, atunci va invit pe toti la cate o feliuta!
Ciao! Thank you all for your nice words! Many kisses and thank you too for your visit here!
Pegas, this is a good and delicious cake. You will love it!
wowww,cum arata!stiu prajitura,e tare buna,dar tie ti-a iesit de revista!
RăspundețiȘtergereArata demential:)...cu siguranta e si tare buna!
RăspundețiȘtergereo zi frumoasa!
Multumesc din suflet Mimi! Multi pupici!
RăspundețiȘtergereViolette, sa stii ca e tare buna!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si tie!
wow...bellissimi, buonissimi, scenografici.....perfetti!
RăspundețiȘtergerecomplimenti davvero!
a presto,
ciaooooooo