Pagini

duminică, 27 februarie 2011

Spaghetti cu pui si ardei

O gustare delicioasa pentru dupa amiaza de duminica! Nu aveam cine stie ce prin frigider dar ideea mi-a venit imediat si iata ce a iesit. Eu consider aceste spaghetti delicioase...ramane de vazut si parerea voastra:D!

Ingrediente:
400g spaghetti
400g piept de pui
1 ardei gras
1 ceapa
1 ardei iute
4-5 linguri sos de soia
ulei
ghimbir
sare, piper.



Fierbem spaghettele in apa cu putina sare iar dupa ce sunt gata fierte, le lasam la scurs. Intre timp pregatim sosul.
Taiem ceapa pestisori si o calim in putin ulei. Dupa 4-5 minute adaugam si ardeiul taiat feliute subtiri. Amestecam bine. Le lasam impreuna sa se caleasca vreo 10-15 minute dupa care adaugam si pieptul de pui taiat fasii subtiri. Adaugam ardeiul iute taiat foarte marunt si sosul de soia. Condimentam si dam focul la mare, amestecand continuu.
Dupa ce pieptul de pui e gata, luam sosul de pe foc si il amestecam cu spaghettele scurse.
Pofta buna!




joi, 24 februarie 2011

Chiftelute cu sos de smantana si ciuperci


O mancarica excelenta! Simpla dar bunaaa de te lingi pe degete!


Ingrediente chiftelute:
700g carne tocata amestec vita-porc
1 ou
1 ceapa
3 catei usturoi
sare, piper
patrunjel verde tocat.

Ingrediente sos:
500g ciuperci albe proaspete
600g smantana
1 ceapa
sare, piper.



Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si piper. Amestecam bine de tot apoi cu mana uda formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei si intre timp pregatim sosul.




Pentru sos tocam marunt ceapa, curatam ciupercile, le spalam bine, apoi le taiem feliute. Calim in putin ulei ceapa impreuna cu ciupercile. Le lasam pe foc mic amestecand din cand in cand.
Ciupercile isi vor lasa zeama si vor mirosi in toata bucataria hihihi:). Dupa ce sunt gata facute, adaugam smantana, omogenizam sosul amestecand continuu iar spre final adaugam chiftelutele in sos si condimentam cu sare si piper.
Lasam mancarica sa mai dea vreo 3 clocote si gata...puteti lua vasul de pe foc si treceti direct la savurat:)...este minunat de buna!


marți, 22 februarie 2011

Mancare de pui si legume


Va ofer cu toata dragostea o mancarica simpla dar excelenta! Poate fi servita alaturi de orice fel de muraturi...dupa preferinta.

Ingrediente:
3 pulpe de pui
3 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
7-8 cartofi
1 conserva mazare
2 linguri pasta de tomate
1/2 pahar vin
patrunjel verde
sare, piper
cimbru
verdeturi a la Provence.


Curatam si spalam carnea bine, apoi o prajim in ulei incins. Spre final, adaugam vinul si lasam sa se evapore.
Dupa ce pulpele de pui sunt gata, le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absoarbe surplusul de ulei.
Intre timp, taiem ceapa marunt, morcovii rondele, iar ardeiul si cartofii cubulete. Desfacem si cutia de mazare, spalam boabele apoi le lasam la scurs.
Incepem operatiunea :D prin calirea cepei in putin ulei apoi continuam prin adaugarea cartofilor, morcovilor si ardeiului. Turnam apa cat sa acopere legumele si le lasam pe foc mediu la fiert. Amestecam din cand in cand.


Cand sunt aproape gata adaugam pasta de tomate, mazarea si carnea prajita. Amestecam bine si le mai lasam impreuna 10-15 minute.
Condimentam, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si luam vasul de pe foc.
Va urez pofta buna!


luni, 21 februarie 2011

Marshmallow coffee




Daca tot asteptam Dragobetele, m-am gandit sa va dau o idee cu care sa incepeti dimineata minunat...o cafea tare buna si aromata!
Tot ce ne trebuie este: cafea, apa, zahar si Marshmallow.
Puneti 2-3 lingurite de cafea intr-o ceasca, adaugati zahar sau orice altceva va place pentru a indulci cafeaua, apoi turnati apa fiarta si lasati cateva minute sa se limpezeasca. Intre timp taiati un cubulet de Marshmallow in doua parti iar cu ajutorul unui cutitas, taiati in asa fel incat sa aveti doua inimioare pe care le lasati sa pluteasca deasupra cafelutei.
Inimioarele se vor topi usor...daca nu aveti rabdare sa se topeasca...asa cum nu am avut nici eu, le puteti savura imediat...sunt delicioase!





miercuri, 16 februarie 2011

Oua umplute pe sos de rosii

Am revenit cu prima reteta preparata in noua mea bucatarioara...o reteta simpla si gustoasa care sper sa va fie de folos in viitor!


Ingrediente:
4 oua
70g branza telemea
3 linguri smantana
2 linguri unt
cascaval ras
nucsoara
piper.

Sos:
1conserva rosii in sos
1 ceapa
2 catei de usturoi
boia de ardei dulce
oregano
sare, piper
patrunjel verde.


Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua.
Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras.
Pentru prepararea sosului, calim ceapa tocata marunt in cele 2 linguri de unt, apoi adaugam rosiile maruntite impreuna cu sosul lor, usturoiul pisat si condimentele.
Lasam sa dea un clocot, apoi mai lasam pe foc 10-15 minute.

Turnam sosul in forma, adaugam jumatatile de ou umplute si bagam la cuptor pana ce ouale se rumenesc frumos. Dupa ce totul este gata, scoatem din cuptor si ornam cu patrunjel verde.
Va urez pofta buna!


marți, 15 februarie 2011

Noua mea bucatarioara

Bine v-am regasit!
Imi cer scuze pentru ca nu v-am putut scrie mai devreme dar a fost o problema cu netul si abia ieri seara am putut profita putin de el! Oricum, ma bucur ca sunt iar impreuna cu voi!
Asa cum am promis, va ofer cateva poze cu bucatarioara mea...bucatarioara care acum este micul meu colt de Rai! De aici vor iesi in curand multe retete apetisante pentru voi toti!
Va imbratisez cu mare drag si ne revedem in curand !