Pagini

miercuri, 16 februarie 2011

Oua umplute pe sos de rosii

Am revenit cu prima reteta preparata in noua mea bucatarioara...o reteta simpla si gustoasa care sper sa va fie de folos in viitor!


Ingrediente:
4 oua
70g branza telemea
3 linguri smantana
2 linguri unt
cascaval ras
nucsoara
piper.

Sos:
1conserva rosii in sos
1 ceapa
2 catei de usturoi
boia de ardei dulce
oregano
sare, piper
patrunjel verde.


Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua.
Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras.
Pentru prepararea sosului, calim ceapa tocata marunt in cele 2 linguri de unt, apoi adaugam rosiile maruntite impreuna cu sosul lor, usturoiul pisat si condimentele.
Lasam sa dea un clocot, apoi mai lasam pe foc 10-15 minute.

Turnam sosul in forma, adaugam jumatatile de ou umplute si bagam la cuptor pana ce ouale se rumenesc frumos. Dupa ce totul este gata, scoatem din cuptor si ornam cu patrunjel verde.
Va urez pofta buna!


15 comentarii:

  1. Minunat!
    Am trecut reteta pe lista "de facut" ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. tare bine arata...mai ai vreun ou sa-mi trimiti si mie?....felicitari pt blog:*

    RăspundețiȘtergere
  3. imi lasa gura apa ,cred ca e ceva bun ,o sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta foarte interesanta si arata bine

    RăspundețiȘtergere
  5. wow... cat de bine arata!!... Nu as fi zis ca sunt oua umplute daca nu citeam!!... Tare bune trebuie sa fie!!.. E de notat reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. ... mda, se vede că ai bucătărie nouă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Miha ma bucur tare mult k sunt deja pe listuta ta! Te pup!

    Maria, multumesc!

    Kata, iti multumesc tare mult! S-au papat deja toate:). Data viitoare cand le fac, te invit la masa;).Pupici!

    Daniela, sa stii ca sunt tare bune!

    Mirela te pupic!

    Craita draga mea, iti multumesc!

    :)Felis, multumesc mult! Ma bucur ca iti plac!

    PLG...multumesc, multumesc:)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine platoul tau! Ai un premiu/leapsa la mine pe blog... Pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, super! Si bucatarioara la fel!!!

    In alta ordine de idei avem si o propunere – ceva foarte nou si de curand aparut la noi, dar care face furori in lume: notiunea de supper club sau restaurant "underground"
    Mai multe detalii aici
    Primul Restaurant «Underground» din Bucuresti - BucharestSupperClub.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Miodrag Surac, iti multumesc din suflet! M-au bucurat nespus de mult cuvintele tale! Iti multumesc mult de vizita!

    Oana, iti multumesc mult dar momentan nu mai preiau nici premii, nici lepse. Sper sa nu te supi pe mine! Te pupic cu mare drag!

    Alex, merci mult! O sa intru si eu sa vad despre ce este vorba! Multam de informatie!

    RăspundețiȘtergere
  11. BUENA RECETA ME ENCANTÓ,SE VE PRECIOSA Y SABROSA,BUEN COMPLEMENTO.ABRAZOS.

    RăspundețiȘtergere