Aromate si crocante, crutoanele sunt excelente alaturi de supe creme si salate. Ce sunt crutoanele? Sunt bucati de paine unse cu unt, rumenite in cuptor sau de ce nu, in tigaie.
Ingrediente:
paine alba(toast)
unt(optional: usturoi, sare etc.)
Taiem marginile fiecarei felii de paine, apoi cu un cutit taiem cubulete sau cine doreste, poate taia diverse forme.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la 180C pana se rumenesc frumos. Dupa ce le scoatem punem deasupra fiecarei forme cate un pic de unt ca sa se topeasca. Optional puteti adauga sare sau usturoi pisat.
Se adauga in supele crema sau salate numai inainte de a fi servite!
Cu putin usturoi si rozmarin tocat merg minunat! Si cand sunt asa, crocante iti vine sa le mananci goale :) Buna ideea cu "diverse forme" nu m-am gandit la asta, eu cubulete am facut dintotdeauna :)
RăspundețiȘtergerePoppy intr-adevar cred ca e delicioasa combinatia asta. Nici eu nu m-am putut abtine azi dupa ce le-am scos din cuptor:D.
RăspundețiȘtergereVarianta cu diverse forme cred ca merge de minune la invitati sau la copii:).
Merge perfect langa salata mea Caesar :) simplu si de efect, multumesc de idee!
RăspundețiȘtergeresuper fain arata
RăspundețiȘtergerete invit si pe la mine la o ciorbica
Minunata reteta.Iubesc crutoanele :).O saptamina frumoasa!
RăspundețiȘtergereCu mare, mare placere! Va pup fetelor si bineinteles o sa va intorc vizita:D!
RăspundețiȘtergereSi eu am facut zilele trecute multe supe,printre care si una de rosii.Le ador pe toate :D
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata supica ta,iar crutoanele sînt superbe!
Maya, iti multumesc pentru comentariul tau! M-a bucurat tare mult vizita ta!
RăspundețiȘtergereTe pupic cu mare drag!