Pagini

miercuri, 25 mai 2011

Tort Harley Davidson




INGREDIENTE:
1 blat pandispan din comert
300g capsuni
150ml iaurt
400ml frisca
zahar dupa gust
vanilie
1 1/2 pliculet gelatina
Sirop:
150g zahar
apa
esenta de rom.



Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.
Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.
Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.
Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.
Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.
Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.
Este delicios!

miercuri, 4 mai 2011

Piept de pui umplut cu telemea

 

Un piept de pui umplut care merge de minune langa un piure si o salata de orice fel doriti!


INGREDIENTE:
3 piepti de pui
rosii cherry
1 ceapa
100-130g telemea
marar verde
rozmarin
delikat.





Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza si o amestecam cu mararul verde tocat marunt.
Spalam bine pieptul de pui, il batem apoi il taiem putin si ii facem un buzunaras pe care il umplem cu amestecul de telemea si marar.





Presam un pic pieptul de pui astfel incat sa nu iasa amestecul de branza pe afara mai ales in timp ce se coace.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem in patru. Asezam in tava unsa cu putin ulei pieptul de pui umplut, ceapa si rosiile cherry spalate si ele bine inainte.
Pieptul de pui il condimentam cu putin delikat si rozmarin.






Bagam in cuptor tava si coacem la 180C. Din cand in cand scoatem un pic si stropim carnea cu zeama lasata. Lasam in cuptor pana se rumeneste frumos.
Mie nu mi-a curs deloc amestecul de branza in tava. Totul a iesit delicios si aromat!






Pofta buna!

luni, 2 mai 2011

Ciupercute cu usturoi si cascaval

 


Hristos a Inviat!
Eu am lipsit cam mult din decor si uneori chiar ma gandeam sa iau o pauza mai lunga dar parca nu ma lasa inima :D ... tot aici ma intorc. De Paste am fost plecati intr-o mica excursie asa ca din pacate nu va pot oferi nici in acest an retete de miel sau pasca.
Acum vin cu o reteta simpla si foarte gustoasa care sper sa fie pe gustul tuturor. Probabil multi dintre voi ati si incercat-o pana acum:D.


INGREDIENTE:
500g ciupercute
cativa catei de usturoi
cascaval ras
sare,piper.






Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem.





Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine.





Calim in putin ulei incins usturoiul si piciorusele ciupercutelor taiate marunt. Dupa ce sunt calite, le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.





Palarioarele ciupercilor le asezam intr-o tava, le umplem cu amestecul de usturoi, condimentam ...





... iar deasupra asezam putin cascaval ras.





Introducem tava in cuptorul incins si le lasam pana prind o culoare frumoasa.
Ies absolut delicioase si sunt si simplu de facut!





Pofta buna!