INGREDIENTE:
1 blat pandispan din comert
300g capsuni
150ml iaurt
400ml frisca
zahar dupa gust
vanilie
1 1/2 pliculet gelatina
Sirop:
150g zahar
apa
esenta de rom.
Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.
Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.
Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.
Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.
Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.
Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.
Este delicios!