joi, 31 martie 2011
Porc marinat
luni, 28 martie 2011
Capsuni cu frisca
vineri, 25 martie 2011
Ce probabil nu stiati despre pangasius
Acest peste este cultivat in Vietnam, de-a lungul raului Mekong. La noi este un peste foarte accesibil la pret si de aceea multi il savureaza fara sa stea prea mult pe ganduri. Deoarece raul Mekong este unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, pestele are un nivel foarte ridicat de bacterii si otravuri. In apa raului sunt aruncate substante chimice si deseuri industriale apartinand industriilor dezvoltate de-a lungul acestei ape. Consumand acest tip de peste exista un mare risc de contaminare, deci mare atentie!
Inca un lucru important despre pangasius: deoarece cererea este foarte mare in intreaga lume, acesti pesti sunt injectati de cele mai multe ori cu hormoni proveniti din urina deshidratata. In asa fel s-a descoperit ca pestii cresc mai repede iar carnea lor este mult mai pufoasa. Carnea de pangasius se regaseste si in betisoarele de surimi asa ca mare atentie!
Stiu ca probabil daca ar fi sa cercetam despre fiecare aliment in parte nu am mai consuma aproape nimic decat rosiile si patrunjelul cultivate in curtea noastra dar tot ce vreau sa fac este sa atrag atentia asupra acestui peste pe care multi dintre voi il consuma fara nici un fel de grija. Noi am mancat de cateva ori in tara pangasius si intr-adevar are un gust bun dar ma bucur ca am aflat aceste lucruri despre el intr-un final...nu se stie niciodata ce poate provoca in organismul nostru si mai bine sa fim atenti la ce produse consumam.
Sper ca acest articol sa va fie de folos!
miercuri, 23 martie 2011
Supa crema de rosii si crutoane
Crutoane
vineri, 18 martie 2011
Capsuni umplute
Ingrediente:
6 capsuni mai mari
200g mascarpone
200ml frisca
esenta rom
1 pliculet zahar vanilat.
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel din hartie pentru a mai absorbi din apa apoi le taiem in patru avand grija sa nu le taiem de tot...partea de jos trebuie sa ramana intreaga.
Mixam bine frisca cu zaharul vanilat. Dupa ce frisca este gata adaugam esenta de rom si crema mascarpone. Omogenizam acest amestec si cu ajutorul unui sprit de ornat umplem mijlocul capsunilor.
Gustul e divin!
Sper sa va placa si sa le incercati in viitorul apropiat!
Pofta buna!
marți, 15 martie 2011
Salata cu avocado
Ingrediente:
1 avocado
1 rosie
cateva frunze de salata verde
10-15 masline
100g branza telemea
marar verde
zeama de lamaie
ulei de masline
verdeturi a la Provence
sare.
Curatam avocado, il taiem in felii apoi il stropim bine cu zeama de lamaie.
Spalam rosia, o taiem si pe ea in feliute si amestecam apoi cu feliile de avocado. Adaugam maslinele, salata verde taiata marunt si branza cubulete. Condimentam cu sare si ierburi a la Provence. Turnam si uleiul de masline si amestecam in salata.
Ornam cu marar verde. Delicioasa!
Dupa cum probabil stiti, avocado trebuie lasat cateva zile pana se inmoaie mai bine apoi il puteti folosi in diverse salate si nu numai.
luni, 14 martie 2011
Salata de cartofi cu smantana
Ingrediente:
cartofi
masline
smantana
ceapa verde
patrunjel verde
sare, piper.
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete mici si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce sunt gata ii scurgem de apa si ii amestecam cu maslinele, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt, adaugam si smantana...atat cat dorim iar in cele din urma condimentam cu sare si piper.
Pentru cei carora nu le place combinatia cu smantana, o pot inlocui foarte bine cu maioneza.
miercuri, 9 martie 2011
Placinta cu branza si foi yufka
Ingrediente:
3 foi yufka
branza telemea rasa (ce cantitate doriti)
cascaval ras
1 legatura patrunjel
piper
100ml lapte
100ml iaurt
100ml ulei.
Facem compozitia amestecand bine branza rasa, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat marunt si piperul.
Separat facem un sos din ulei, iaurt si lapte cu care va trebui sa ungem foile yufka. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Ungem o forma cu ulei si punem prima foaie yuka...ale mele au fost foarte mari asa ca a trebuit sa mai tai din ele. Ungem foaia cu sosul preparat iar din loc in loc punem umplutura de branza. Adaugam peste branza bucati rupte din foile yufka astfel incat sa mai facem un strat. Ungem din nou cu sos apoi adaugam din nou umplutura si tot asa pana ajungem la ultima foaie de deasupra placintei pe care vom incerca sa o punem cat mai intreaga. Se unge si ea cu sos apoi bagam in cuptorul preincalzit la 180C si lasam pana se rumeneste placinta asa cum ne place.
Parerea mea este ca am folosit cam multa branza...data viitoare voi pune mai putina insa a iesit delicioasa!
miercuri, 2 martie 2011
Un nou concurs si un bun ajutor in bucatarie
Revin cu noutati frumoase pentru voi toti ce imi sunteti aproape zi de zi si pentru care gatesc cu drag atatea bunatati care sper ca va merg direct la inima.
Cei de la ElectroFun s-au gandit sa va ofere un mic ajutor in bucatarie…este vorba de mini robotul de bucatarie SINGER® SPM 400. Un robot multifunctional, foarte practic si util in orice bucatarie. Desi ocupa un spatiu foarte mic, indeplineste aproape toate functiile unui robot de bucatarie, astfel:
- Tocare/maruntire – 2 lame de inox si un bol incapator de 750 ml; prelucreaza orice tip de zarzavat in cateva secunde
- Feliere/razuire – disc cu 3 accesorii de inox (razuire grosiera, razuire fina, feliere), usor de schimbat si de curatat; tub de alimentare in capac
- Pasare – blender de mana din inox; datorita tijei de inox, acesta poate fi folosit inclusiv la pasarea ingredientelor fierbinti (supe-crèma)
- Mixare – 2 teluri de inox
- Framantare – 2 spirale de inox pt orice tip de aluat
Cu o putere maxima consumata de 400 W si 2 viteze de lucru, mini-robotul SINGER® SPM 400 preia munca de rutina a celui care gateste, lasand loc creativitatii.
Acest produs poate fi achizitionat de pe site-ul ElectroFun.
Spre finalul acestei prezentari, va anunt cu mare bucurie ca prietenii nostri de la ElectroFun va ofera sansa de a participa la un concurs cu premii irezistibile!
Ti-a placut prezentarea produsului? Ai si tu unul asemanator acasa? ElectroFun te provoaca sa trimiti poze cu preparatele pe care le poti realiza cu un produs asemanator (chiar daca nu este de la acelasi producator) si poti castiga vouchere de cumparaturi in valoare de 500 de lei! Perioada de desfasurare a concursului este 2-16 martie 2011. Pune-ti imaginatia si iscusinta la lucru! Se vor premia cele mai reusite, dar si simpatice preparate.
Mai multe detalii gasesti AICI.