marți, 29 septembrie 2009

Salata de ciuperci

3 conserve mici de ciuperci
2 catei de usturoi
sare, piper
maioneza.




Este una din preferatele noastre aceasta salata. Este simpla si foarte, foarte gustoasa! Merge sa fie mancata pe o felie de paine, merge deasemenea foarte bine sa umpli un foietaj cu ea pentru a rezulta un aperitiv gustos...va recomand cu drag aceasta minunatie!
Deci sa va spun cum am procedat:

-Am scos din conserva ciupercile, le-am spalat apoi le-am maruntit.
-Le-am amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si maioneza.
Gata salata! Simplu,nu?

luni, 28 septembrie 2009

Pui cu smantana si cartofi


2 pulpe de pui
200g smantana
5 cartofi
2 cepe
1 lingurita faina
150g cascaval
sare, piper, boia dulce.
Reteta este a lui Edith dar eu am facut-o dupa ingredientele pe care le aveam deja in casa si cu mici modificari.
-Condimentam pulpele taiate in doua si le bagam la cuptor pentru 25 min.
-Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim impreuna cu cartofii taiati cubulete, dar nu lasam foarte mult, ci sa fie facute doar pe jumatate.
-Acest amestec il adaugam peste pulpe.
-Bagam iar la cuptor si mai lasam in jur de 20 min.
-Intre timp amestecam smantana cu faina, cascavalul si boia. Turnam peste pui si mai lasam apoi inca 10 min in cuptor.
Dupa cum spunea si Edith, intr-adevar merge cu rosii, asa ca noi am servit alaturi de salata de rosii si castraveti.

joi, 24 septembrie 2009

Rulada din piept de pui

500g piept de pui
3 ardei grasi
cascaval ras
200g mozzarella
patrunjel verde
sare, piper
cimbru
rozmarin
delikat.





-Taiem carnea in felii mai subtiri pe care le batem ca la snitel.
-Le condimentam si le asezam pe o folie de aluminiu. Deasupra asezam ardeii grasi taiati cubulete, patrunjel tocat si mozzarella, deasemenea taiata cubulete mici.
-Rulam cu ajutorul foii de Al si strangem bine rulada.Capetele le aranjati in sus, caci se mai scurge in tava...eu asa am patit.
-Asezam in tava de cuptor si lasam la 170C aproximativ 25 de minute.
-Scoatem, desfacem folia si deasupra ruladei asezam un amestec facut din patrunjel verde tocat, ardei grasi cubulete si cascaval ras. Condimentam cu rozmarin, putin cimbru, sare si piper, strangem din nou folia, dar nu prea tare caci in cuptor e posibil sa se lipeasca cascavalul de aceasta, deci lasam putin spatiu liber intre folie si rulada si bagam iarasi la cuptor pana se formeaza frumos aceasta crusta deasupra ruladei.
-In ultimele 10 min desfacem folia si lasam sa prinda o culoare aurie.
Este nemaipomenit de buna!



miercuri, 23 septembrie 2009

Bors de pui


2 pulpe de pui
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
telina
1 ceapa
2 linguri pasta de tomate
fidea
leustean verde
patrunjel verde
1 plic bors Magic
delikat
sare.
-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri.
-Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Lasam 15 minute sa fiarba impreuna apoi adaugam ardeiul gras taiat in cubulete mici.
-Adaugam pasta de tomate, fideaua si lasam pana e totul fiert.
-Condimentam si in ultimele 10 minute turnam plicul de bors Magic.
-Cand e gata borsul, condimentam cu patrunjel verde si leustean tocate marunt.
Servim cu smantana.

duminică, 20 septembrie 2009

Rulouri cu Nutella, nuci si stafide

Reteta aluatului este aceeasi cu cel de la Cornetti .
-Dupa ce aluatul este gata crescut, eu am intins doua foi pe care le-am uns cu un strat de nutella, apoi am presarat nuci tocate marunt si stafide.
-Am rulat pe lung, apoi am taiat feliute din aceasta rulada pe care le-am pus in forme de muffins si le-am lasat acolo pana si-au dublat volumul.
-Le-am uns cu ou batut si le-am bagat in cuptor la 180C. Se fac repede. Eu le-am lasat pana au prins o culoare frumoasa.
-Au fost foarte gustoase!

joi, 17 septembrie 2009

Pui cu capere

2 pulpe de pui
1 lingurita capere
1 conserva mica de rosii
1 dl vin alb
1 lingurita oregano uscat
1 catel de usturoi
3 linguri ulei de masline
supa de legume
sare, piper.




-Incingem uleiul de masline, apoi rumenim in el catelul de usturoi si il aruncam.
-Punem pulpele de pui in ulei si le rumenim.
-Adaugam vinul, supa si caperele. Acoperim si lasam 30 de minute pe foc mic.
-Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, adaugam rosiile cubulete, oregano si condimentam.
-Le lasam impreuna inca 10 minute.
A iesit delicios! Am servit alaturi de cartofi prajiti cu ou si branza.

Isa, iti multumesc si pentru aceasta reteta! Este super bun!

Cartofi prajiti cu ou si branza



Este o reteta foarte simpla pe care probabil o stie toata lumea, dar pentru cine inca nu stie...ii sfatuiesc sa o incerce cu incredere...dar nu foarte des, caci are destule calorii!


Cartofi
2 oua
branza feta
patrunjel verde
sare, piper.



-Curatam cartofii, ii spalam bine apoi ii taiem feliute si ii punem la prajit in ulei incins.
-Cand sunt aproape gata, turnam deasupra ouale batute bine si lasam sa se rumeneasca dupa preferinta. Condimentam.
-Scoatem pe un platou cu servetel ca sa absoarba uleiul. Deasupra presaram branza si patrunjel verde tocat.
-Stiu ca are mii de calorii dar e asa de bun....:)
Pofta buna!

luni, 14 septembrie 2009

Gulas



Asa cum spunea si Edith, sunt o gramada de retete de gulas...dar eu am incercat-o pe a ei. A iesit delicios!

400g carne de vita
3 cartofi
4-5 rosii
2 cepe
1 lingura paprika
ulei
2 foi de dafin
apa
sare, piper.
-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte.
-In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa se caleasca impreuna.
-Adaugam rosiile cubulete, apa, cartofii taiati cubulete si 1 lingura pasta de tomate...ca sa fie mai colorat :) .
-Lasam sa fiarba acoperit la foc foarte mic. Acesta este si secretul gulasului.
-Servim fierbinte cu putina smantana.


sâmbătă, 12 septembrie 2009

Piept de pui in sos

2 piepti de pui
1 ceapa rosie
100ml smantana
50ml vin alb
1 lingura faina
1 lingura mustar simplu
1 conserva mica de ciuperci
sare, piper
patrunjel verde.




-Pieptul de pui il batem usor ca la snitele, il trecem prin faina si il prajim in ulei incins. Cand e gata, il scoatem si il lasam acoperit pana e gata sosul.
-Calim ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile si le lasam impreuna cu ceapa cateva minute pe foc mic.
-Adaugam vinul si lasam sa fiarba usor impreuna 5 minute.
-Punem putina apa, apoi adaugam smantana, mustarul si ingrosam putin sosul cu o lingura de faina dizolvata in putina apa.
-Condimentam, punem apoi si pieptul de pui in sos, mai lasam 5 minute pe foc mic iar la sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Noi am servit alaturi de cartofi fierti si castraveti murati.

miercuri, 9 septembrie 2009

Fasole cu carnati afumati

2 conserve mari fasole
2 cepe
3 linguri pasta de tomate
5 carnati afumati
sare, piper
delikat, boia dulce
2 frunze dafin
patrunjel verde.



-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boabele de fasole si acoperim cu apa.
-Adaugam dafinul, sarea si piperul, delikatul si boia si lasam pe foc potrivit cateva minute.Nu lasam mult caci fasolea e deja fiarta.
-Separat, prajim putin carnatii taiati in bucati potrivite iar cand sunt gata, ii lasam deoparte.
-Adaugam pasta de tomate, carnatii si mai lasam cateva minute. Daca e prea lichida mancarea, ingrosam cu putina faina dizolvata in apa.
-La sfarsit condimentam cu patrunjel verde tocat marunt...si gata mancarica.
Foarte simplu si foarte bun!

marți, 8 septembrie 2009

Friptura din piept de pui

500g piept de pui
4 linguri sos de soia
delikat
rozmarin
ulei de masline
sare, piper.



Spalam pieptul de pui, apoi il batem ca la snitel.
Condimentam,presaram rozmarinul deasupra carnii si il asezam in tava unsa cu putin ulei de masline.
Turnam sosul de soia si bagam la cuptor la foc potrivit pana este gata.
Absolut delicios!

luni, 7 septembrie 2009

Premii

De la Vic am primit:


Din partea Doinei si tot a lui Vic ...


...din partea Laurei ...

...iar eu le ofer tuturor din lista mea! Va astept!

marți, 1 septembrie 2009

Cosulete de paine cu salata de cartofi

Aceste cosulete sunt delicioase ca aperitive!
Nu am folosit cantitati exacte decat la feliile de paine :)
8 felii de paine
cartofi
1 ceapa rosie
salam(de care doriti)
2 oua fierte
4 castraveti murati
maioneza
patrunjel verde
sare, piper.



-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare frumoasa. Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme.
-Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii fierbem in apa cu un praf de sare.
-Dupa ce cartofii s-au fiert, ii lasam la racit.
-Taiem ceapa solzisori si o amestecam cu castravetii taiati feliute subtiri, adaugam si cartofii impreuna cu salamul taiat cubulete mici. Condimentam si amestecam totul cu maioneza.
-Umplem cosuletele cu salata si ornam cu o felie de ou fiert si patrunjel verde.
-Sunt delicioase!

"Premiul meritului"

Am primit "premiul meritului" din partea Florenei si vreau sa ii multumesc ca imi considera blogul apt pentru primirea acestui frumos premiu!
Il ofer : Laviniei
Isabelei
Laurei Sava
Laura Laurentiu
Dianei
Flor .