Inainte sa plecam din Romania, ne-am "indesat" bine cu cateva legume caci mai bune decat cele de acasa nicaieri nu gasim:). Printre toate cele a fost si o varza...varza pe care am transformat-o intr-o mancarica absolut delicioasa! Poate va intrebati de ce am cumparat varza si de ce am plimbat-o atatia kilometri. Pentru ca varza de aici este mult mai tare si nu se aseamana deloc cu cea a noastra...poate doar la forma:).
Si iata cum am procedat pentru aceasta mancarica.
INGREDIENTE:
1 varza
2 cepe
1 morcov
400g carnaciori
2 frunze de dafin
sare, piper
ulei
2 linguri pasta de tomate
cimbru
marar.
Curatam si spalam bine legumele. Tocam marunt varza si ceapa. Punem ceapa la calit in putin ulei. Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul si il adaugam si pe el peste ceapa. Lasam sa stea impreuna cateva minute pana sunt calite bine, amestecand continuu in ele.
Adaugam varza, carnaciorii si frunzele de dafin. Turnam putina apa, asezam un capac deasupra si lasam pe foc mic sa se caleasca varza. Amestecam din cand in cand.
Cand totul e aproape gata, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul. Saram si piperam.
Simplu, nu?
O mancare delicioasa langa care puteti servi o mamaliguta in aburi!
Pofta buna!
7 comentarii:
As manca in fiecare zi!!
imi place f mult
Tare-mi place mancarea de varza!! super arata!
Place mult de tot! Gustoasa rau!
Imi place mult varza calita, a ta arata foarte bine.
Cu mamaliguta este un deliciu......si ma invit la tine la masa.
Seara frumoasa!
Multumesc! Pai va astept pe toti la o masa calda:D.
Trimiteți un comentariu