Aceasta reteta este o minunatie!!! Apartine talentatei Dana care de fiecare data te poate uimi cu minunatiile care ii ies din manute!
De multe ori am pregatit aceasta prajitura si niciodata nu am dat gres!
Este divina!
BLAT:
6 oua
6 linguri zahar
1 lingura apa
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt.
CREMA1:
500ml frisca lichida
5-6linguri zahar pudra
225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
2 pliculete gelatina granulata
450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
CREMA2:-Budinca de vanilie:
4 oua
150g zahar
60g amidon
800ml lapte rece
coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
esenta de vanilie
2 pliculete gelatina
75g unt.
DECOR:
capsuni taiate feliute
jeleu rosu.
BLAT:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.
CREMA1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.
CREMA2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.
-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.
marți, 27 octombrie 2009
Rosii umplute
8 rosii
2 vinete
1 ceapa
maioneza
sare, piper
patrunjel verde.
-Am preparat salata de vinete.
-Am spalat rosiile, apoi cu ajutorul unui cutit, am taiat cate un capacel.
-Am scos miezul fiecarei rosii cu o lingurita, apoi am umplut cu salata de vinete.
-Am pus capacelul deasupra si am ornat cu frunzulite de patrunjel verde.
-Este o idee buna de aperitiv in caz de musafiri!
2 vinete
1 ceapa
maioneza
sare, piper
patrunjel verde.
-Am preparat salata de vinete.
-Am spalat rosiile, apoi cu ajutorul unui cutit, am taiat cate un capacel.
-Am scos miezul fiecarei rosii cu o lingurita, apoi am umplut cu salata de vinete.
-Am pus capacelul deasupra si am ornat cu frunzulite de patrunjel verde.
-Este o idee buna de aperitiv in caz de musafiri!
Piept de pui crocant
500g piept de pui
2 oua
delikat
sare, piper
pesmet.
-Am taiat fiecare piept in doua, apoi le-am batut ca la snitele, le-am condimentat, le-am dat prin ou batut, apoi prin pesmet si in cele din urma le-am asezat in tava unsa cu putin ulei.
-Le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit asa cum ne place.
-De servit le-am servit cu sos de smantana si usturoi si cartofi natur.
Foarte, foarte gustos!!!
2 oua
delikat
sare, piper
pesmet.
-Am taiat fiecare piept in doua, apoi le-am batut ca la snitele, le-am condimentat, le-am dat prin ou batut, apoi prin pesmet si in cele din urma le-am asezat in tava unsa cu putin ulei.
-Le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit asa cum ne place.
-De servit le-am servit cu sos de smantana si usturoi si cartofi natur.
Foarte, foarte gustos!!!
vineri, 23 octombrie 2009
Tartine cu somon afumat
1 castravete mare
300g crema de branza Philadelphia (eu am avut cu patrunjel)
somon afumat.
-Taiem castravetele felii, le ornam cu pasta de branza pusa intr-un sprit de ornat apoi deasupra asezam cate o bucatica de somon afumat.
-In reteta originala, era trecut si 30g unt, insa eu l-am ocolit de data asta.Oricum, rezultatul a fost unul foarte gustos!
Recipe by Edith.
miercuri, 21 octombrie 2009
Cosulete de foietaj cu salata
500g foietaj
2 conserve ciuperci
1 ou
1 lingura lapte
2 catei usturoi
maioneza
sare, piper
mac
patrunjel verde.
-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic.
-Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte.
-Batem albusul cu furculita usor, pana se desprinde si ungem marginile formelor rotunde, fara gaura in mijloc. Pe fiecare forma, suprapunem cate o forma cu gaura, ungem cu galbenus+lapte, presaram putin mac si bagam la cuptorul preincalzit la 180C.
-Din cand in cand deschidem usa la cuptor si cu o furculita intepam in mijlocul fiecarui cosulet, ca sa nu se umfle prea tare in mijloc.
-Lasam sa se rumeneasca frumos apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
-Intre timp preparam salata de ciuperci, apoi umplem fiecare cosulet.
-Ornam cu putin piper si cate o frunzulita de patrunjel verde.
-E minunat atat la gust cat si la aspect!
Supa imperiala
100g unt moale
100g parmezan ras
100g faina
100g gris
7 oua
supa de pui
nucsoara
sare, piper.
-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul.
-Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul.
-Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului.
-Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt.
-Lasam timp de 12 minute, in cuptorul preincalzit, la 200C.
-Dupa ce scoatem blatul din cuptor, taiem cubulete de aproximativ 1cm.
-Facem o supa de pui (eu am avut niste aripioare pe care le-am fiert cu legumele: morcov, ceapa, telina, patrunjel, 2 rosii, leustean), pe care apoi o strecuram si o amestecam cu patratelele de aluat.
-Mai lasam 4-5 min pe foc sa mai traga un clocot impreuna.
-Se serveste calda!
Este nemaipomenit de gustoasa!
-Recipe by Maya.
100g parmezan ras
100g faina
100g gris
7 oua
supa de pui
nucsoara
sare, piper.
-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul.
-Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul.
-Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului.
-Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt.
-Lasam timp de 12 minute, in cuptorul preincalzit, la 200C.
-Dupa ce scoatem blatul din cuptor, taiem cubulete de aproximativ 1cm.
-Facem o supa de pui (eu am avut niste aripioare pe care le-am fiert cu legumele: morcov, ceapa, telina, patrunjel, 2 rosii, leustean), pe care apoi o strecuram si o amestecam cu patratelele de aluat.
-Mai lasam 4-5 min pe foc sa mai traga un clocot impreuna.
-Se serveste calda!
Este nemaipomenit de gustoasa!
-Recipe by Maya.
marți, 13 octombrie 2009
Rulada de curcan cu branza
500g piept de curcan
50g branza feta
50g cascaval ras
1 lingura smantana
1/2 ardei gras
patrunjel verde
sare, piper
delikat
rozmarin
2 frunze dafin.
-Am amestecat branza feta cu cascavalul, smantana, ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, apoi am pus sare si piper.
-Am spalat pipetul de curcan, apoi l-am taiat fileuri subtiri pe care le-am batut ca la snitele.
-Le-am asezat pe o folie de Al, una langa alta, fara sa las un loc liber intre ele. Le-am condimentat cu sare, piper, delikat si rozmarin iar deasupra lor am turnat umplutura de branza uniform.
-Rulam cu ajutorul foliei de Al, apoi legam bine rulada cu ata din papiota.
-Asezam rulada astfel obtinuta in tava unsa cu putin ulei iar pe langa ea, putem pune cartofi taiati cubulete si o rosie felii.
-Mai presaram putin delikat deasupra si rozmarin, asezam frunzele de dafin si bagam la cuptor la foc potrivit pana totul este rumenit frumos.
-Foarte gustoasa!
50g branza feta
50g cascaval ras
1 lingura smantana
1/2 ardei gras
patrunjel verde
sare, piper
delikat
rozmarin
2 frunze dafin.
-Am amestecat branza feta cu cascavalul, smantana, ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, apoi am pus sare si piper.
-Am spalat pipetul de curcan, apoi l-am taiat fileuri subtiri pe care le-am batut ca la snitele.
-Le-am asezat pe o folie de Al, una langa alta, fara sa las un loc liber intre ele. Le-am condimentat cu sare, piper, delikat si rozmarin iar deasupra lor am turnat umplutura de branza uniform.
-Rulam cu ajutorul foliei de Al, apoi legam bine rulada cu ata din papiota.
-Asezam rulada astfel obtinuta in tava unsa cu putin ulei iar pe langa ea, putem pune cartofi taiati cubulete si o rosie felii.
-Mai presaram putin delikat deasupra si rozmarin, asezam frunzele de dafin si bagam la cuptor la foc potrivit pana totul este rumenit frumos.
-Foarte gustoasa!
Salata de cartofi cu castraveti si gogosari
luni, 5 octombrie 2009
Salata de fasole boabe
2 conserve fasole boabe
2 castraveti si 1 gogosar murati
5 feliute de salam
1 ceapa
patrunjel verde
maioneza
sare, piper.
-Scoatem fasolea din conserva, o spalam bine apoi o amestecam cu ceapa taiata solzisori, salamul taiat cubulete mici, patrunjelul verde tocat marunt, castravetii si gogosarul feliute.
-Saram, piperam si amestecam totul cu maioneza.
Este foarte consistenta si foarte buna in acelasi timp!
2 castraveti si 1 gogosar murati
5 feliute de salam
1 ceapa
patrunjel verde
maioneza
sare, piper.
-Scoatem fasolea din conserva, o spalam bine apoi o amestecam cu ceapa taiata solzisori, salamul taiat cubulete mici, patrunjelul verde tocat marunt, castravetii si gogosarul feliute.
-Saram, piperam si amestecam totul cu maioneza.
Este foarte consistenta si foarte buna in acelasi timp!
joi, 1 octombrie 2009
Strudel cu mere
500g foietaj
8-9 mere
130g zahar
scortisoara
1 ou.
-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat sa se desprinda, cu ajutorul unei furculite).Cu cealalta jumatate de aluat acoperim umplutura, avand grija sa suprapunem bine marginile.
-Asa procedam la fiecare bucata de aluat in parte. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava tapetata cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca pe masa de lucru.
-Dupa ce am terminat toate strudele de impaturit, facem un model deasupra strudelui cu ajutorul unui cutitas, ungem cu galbenus de ou+1 lingura lapte si dam la cuptor la 180C pana este gata. In timp ce se coace, dupa ce se umfla, nu prea se mai vad micile gaurelele facute cu cutitasul, asa ca deschideti cuptorul si mai intepati putin aluatul in aceleasi locuri.
-Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat.
UMPLUTURA :
-Spalati merele, le curatati de mijlocul cu seminte, apoi taiati felii subtiri si fiecare felie o taiem in bucatele mici pe care le amestecam cu zahar si le punem pe foc la calit. Lasam pana se evapora toata zeama lasata.
-Luam de pe foc, lasam la racit, apoi amestecam merele cu scortisoara...si iata umplutura strudelelor.
Excelente!
8-9 mere
130g zahar
scortisoara
1 ou.
-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat sa se desprinda, cu ajutorul unei furculite).Cu cealalta jumatate de aluat acoperim umplutura, avand grija sa suprapunem bine marginile.
-Asa procedam la fiecare bucata de aluat in parte. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava tapetata cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca pe masa de lucru.
-Dupa ce am terminat toate strudele de impaturit, facem un model deasupra strudelui cu ajutorul unui cutitas, ungem cu galbenus de ou+1 lingura lapte si dam la cuptor la 180C pana este gata. In timp ce se coace, dupa ce se umfla, nu prea se mai vad micile gaurelele facute cu cutitasul, asa ca deschideti cuptorul si mai intepati putin aluatul in aceleasi locuri.
-Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat.
UMPLUTURA :
-Spalati merele, le curatati de mijlocul cu seminte, apoi taiati felii subtiri si fiecare felie o taiem in bucatele mici pe care le amestecam cu zahar si le punem pe foc la calit. Lasam pana se evapora toata zeama lasata.
-Luam de pe foc, lasam la racit, apoi amestecam merele cu scortisoara...si iata umplutura strudelelor.
Excelente!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)