marți, 18 decembrie 2012

Concurs de Sarbatori



 Revin cu drag la voi, cititorii mei dragi, de data asta cu un concurs frumos si relaxant pot spune.



CE TREBUIE SA FACETI:
1. Sa postati pe blogul vostru o reteta delicioasa de Craciun sau pentru Revelion ( fel principal sau desert ).
2. Sa  lasati un comentariu la aceasta postare cu numele vostru si link-ul catre post-ul cu reteta participanta.


 Concursul se va desfasura in perioada 19.12.2012 - 3.01.2013. Pe data de 4.01.2012 voi anunta castigatorul prin tragere la sorti cu ajutorul random.org . 







Premiul este oferit de Cabana Zeni din statiunea Straja prin partenerul lor Enciclopedia calatorului independent si consta intr-un weekend ( 2 nopti cazare pentru 2 persoane ) la aceasta cabana mobilata in stil modern si foarte aproape de partiile de ski. Mai trebuie sa stiti ca bucataria este complet utilata si la dispozitia clientilor.
Pentru castigator, perioada in care poate merge la Cabana Zeni, este la alegere. Doresc insa sa ia legatura cu mine in max. 48 de ore de la extragere.







Va urez tuturor mult succes si sa aveti parte de cele mai frumoase Sarbatori alaturi de cei dragi!





Update:

Asa cum am anuntat anterior, concursul s-a incheiat deja si din pacate nu am putut folosi pentru el random.org deoarece numai o singura persoana s-a inscris. Ana draga mea,  te rog sa ma contactezi in max 48 de ore pentru detalii referitoare la premiul pe care tocmai l-ai castigat. Felicitari!








miercuri, 12 decembrie 2012

Vacante de vis pentru luna cadourilor



 A venit iarna si la noi cu toate ca ma asteptam sa fie doar ger fara prea multa zapada. Acum stam in casa la caldura si in fata bradului impodobit ascultand colinde. Cateodata ma uit pe geam la albul nemarginit si ma gandesc cum ar fi sa fiu pe o plaja insorita din Maldive, unde apa oceanului e mult prea limpede  si nisipul mult prea fin. E de neimaginat cum albul nisipului si verdele vegetatiei se imbina intr-o armonie perfecta de unde pur si simplu nu ai mai vrea sa pleci.









 Dar ce ati spune despre o croaziera? Imbarcarea pe un vapor imens unde ati putea avea parte de tot luxul necesar si bucuria destinatiilor de vis. Cat de frumos trebuie sa fie sa plutesti pe apa si in acelasi timp sa-ti petreci ziua intr-un centru spa, sau sa faci baie intr-o piscina sau de ce nu, sa te distrezi practicand sportul preferat. O croaziera in Mediterana de Est ar fi superba. Roma, Sicilia, Rodos si Santorini sunt doar cateva din destinatiile unde as fi incantata sa fiu in acest sfarsit de an.




 


  Tot gandind la asa multe destinatii calduroase ma duce gandul fara sa vreau si la o excursie cu un tren de lux unde cabina de zi se transforma seara intr-un calduros dormitor cu baie proprie. Trenul Orient Express...cel mai luxos si elegant dintre toate. Probabil toti dintre voi il stiti. Mancarurile sunt dintre cele mai fine iar cabinele atat cele simple cat si cele duble sau cabinele apartament iti ofera luxul necesar pe toata durata calatoriei. De la geamul cabinei poti vedea fiecare peisaj parcurs si te poti bucura in liniste de calatoria deosebit de frumoasa oferita de acest minunat tren .




 



 Dar sa revin totusi in camera mea modesta unde bradutul impodobit parca moare de nerabdare in asteptarea mosului si bineinteles a cadourilor. Spre ca anul nou ce vine sa va aduca tuturor macar una din aceste vacante de vis!

 

 

 

marți, 13 noiembrie 2012

Tort de ciocolata



Designul un pic modificat iar reteta o gasiti AICI. Un tort delicios de bun si foarte aromat.













miercuri, 7 noiembrie 2012

Crenvursti umpluti




INGREDIENTE:
crenvursti
cascaval
mustar
prosciutto.



Se taie crenvurstii in 2 dar nu de tot. In mijloc dam cu putin mustar apoi punem bucatele mici de cascaval si la final ii legam usor cu feliute de prosciutto.
Ii asezam frumos intr-o tava cu hartie de copt si ii bagam la cuptorul preincalzit pana se topeste cascavalul.
Sunt deliciosi la un mic dejun.




 Recipe by Edith.



vineri, 2 noiembrie 2012

Mini tarte cu branza




INGREDIENTE:
un aluat foietaj
50g cascaval sau mozzarella
80g telemea
4 linguri smantana sau iaurt
cateva fire de ceapa verde
piper.
 
 
 
 
Taiem aluatul in cateva patrate potrivit de mari apoi pe fiecare patratel in parte mai trasam cu ajutorul unui cutitas cate un patrat, dar taietura o facem in asa fel incat sa nu taiem pana jos. In mijloc, intepam din loc in loc cu o furculita.
Separat amestecam telemeaua cu cascavalul si smantana, potrivim gustul cu piper si repartizam aceasta umplutura pe fiecare din patratele facute mai sus. Deasupra asezam ceapa verde tocata marunt si si presaram din nou putin piper.
Coacem tartele in cuptorul preincalzit la 180C pana acestea se rumenesc frumos.






Daca le servim ca aperitive, se pastreaza asa simple. Daca le servim la micul dejun, asezam deasupra fiecarei tarte cate un ou ochi. Sunt foarte bune!







Recipe by Edith.

miercuri, 31 octombrie 2012

Scalopina de pui cu ciuperci


  
Fara discutii aceasta reteta este una dintre cele mai bune pe care le-am gatit vreodata. Daca nu s-ar depune asa de repede, cred ca as fi in stare sa o gatesc zilnic :D. Iata ce ne trebuie :


INGREDIENTE:

 500g piept de pui
400g ciuperci albe proaspete
200ml smantana
150g unt
faina
sare si piper.






Prima data taiem pieptul de pui ca pentru snitele, insa fara sa-l mai batem. Il dam bine prin faina dupa care il rumenim in untul incins. Se intoarce in tigaie dupa o parte pe alta numai dupa ce prinde crusta si se rumeneste bine pe prima parte. Untul ajuta carnea de pui sa fie frageda si suculenta.
Curatam ciupercile, le spalam si le taiem felii. Le rumenim si pe ele in untul ramas de la pui. Dupa ce ciupercile se soteaza bine, adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Servim ciupercile alaturi de pieptul de pui. Iese minunat!
Va recomand sincer aceasta reteta celor care inca nu au gustat acest deliciu!
 










marți, 30 octombrie 2012

Grisine rustice






 Bine v-am regasit dragii mei :D! Dupa cum bine observati, blogul a suferit mici modificari si sper din suflet sa va placa. Asa cum probabil va asteptati, am revenit cu forte noi...sper eu :) si voi incepe cu una din delicioasele retete ale Laurei si anume aceste grisine care merg de minune la o "rontaiala" in fata TV-ului :D.



INGREDIENTE: 

500 g faina 
260 g apa 
50 ml ulei de masline 
20 g drojdie proaspata 
1 lingurita sare 
1 lingurita miere 
 malai foarte fin.






 Facem o gropita in faina. Adaugam peste ea drojdia dizolvata in apa calduta apoi adaugam uleiul si mierea.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic dupa care lasam la crescut o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. 
Dupa ce timpul s-a scurs, rasturnam aluatul pe masa de lucru unde pudram bine inainte cu malai fin. Formam un sul si il invartim bine prin malai. Cu un cutit incepem sa taiem bucati pe care le dam din nou prin malai si din ele dam forma grisinelor (formam grisinele in aer, nu pe masa).
 





Daca le doriti mai crocante, le formati cat mai subtiri.
Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 25-30 de minute.
 Foarte bune! Va doresc pofta buna!








marți, 25 septembrie 2012

Calamari la grill



Cand am vazut calamari proaspeti in piata, nu m-am putut abtine sa nu incerc macar cativa asa ca i-am cumparat si i-am gatit pe grill. Ce e drept, au iesit un pic cam uscati, dar au fost buni alaturi de cateva felii de lamaie. Data viitoare ii voi lasa intregi, fara sa le mai desprind forma lor initiala.









Ingrediente:
4 calamari
oregano
1 lamaie
3 catei de usturoi
putin ulei
sare.


Reteta face parte din categoria celor simple.
Se curata calamarii bine, se cresteaza, se spala apoi se asaza in marinata facuta din usturoiul pisat bine si celelalte ingrediente. Se lasa la rece 30 de minute apoi se frig pe grillul incins.
Se servesc alaturi de felii de lamaie.