In urma cu doua saptamani am pus conopida la murat. Ne-am gandit noi sa avem pe masa de Craciun ceva ce ne aduce aminte de sarbatorile petrecute acasa cu cei dragi din familie. Uitati cum am procedat:
INGREDIENTE:
2 conopide
6 morcovi
2 linguri boabe de mustar
2 linguri boabe de piper
marar uscat
frunze de dafin
sare mare
apa.
Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare.
Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute.
Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de apa.
Intre timp, asezam in borcane conopida, morcovii, cate 2 frunze de dafin, boabele de piper si de mustar si mararul uscat.
Dupa ce apa a fiert, turnam cu grija in borcane. Puteti aseza o lama de cutit sub fiecare borcan astfel incat sa nu se sparga. Sigilam capacele si lasam borcanele acoperite pana a doua zi, dupa care se asaza frumos in camara si se asteapta Craciunul:).
3 comentarii:
Wow! Wow! Wow!
Parcă ai găti doar pentru mine! Imi plaaaaaceeee conopiiiiida!
Buna Iulia, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
:)) Si noi iubim conopida!
Salut Brandusa! O sa intru sa vad insa nu promit nimik. Nu stiu daca voi avea timp din pacate.
Pupici!
Trimiteți un comentariu