Pagini
▼
joi, 29 decembrie 2011
Midii cu sos
Cum toate gospodinele sunt in cautare de retete noi si speciale pentru Revelionul ce urmeaza, m-am gandit sa va vin in ajutor cu o reteta delicioasa de midii. O reteta cu care va veti putea incanta cu siguranta oaspetii.
Ingrediente:
1kg midii congelate
400g rosii din conserva pasate bine cu ajutorul unui blender
2 linguri ulei
1 lingura unt
3 frunze dafin
3-4 catei usturoi
oregano
busuioc
sare, piper
zeama de lamaie.
Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul.
Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de usturoi pisati si se lasa pana incep sa miroasa.
Se adauga rosiile pasate bine, condimentele si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna si midiile in sos, se invarte bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.
Dupa cele 10 minute petrecute pe foc, se scot midiile pe un platou si sosul se mai lasa cateva minute cat sa mai scada un pic.
Aruncam midiile care nu s-au deschis. La mine in poze veti observa cateva midii cu cate 2 bucatele de carne:)...unele si-au lasat carnea in sos iar cochilia goala am aruncat-o asa ca le-am asezat frumos in alte cochilii primitoare:).
La final turnam sosul peste scoici. Se serveste alaturi felii de lamaie si paine proaspata cu ajutorul careia puteti manca sosul ce ramane.
Absolut delicios!
Va urez cu drag pofta buna si un An Nou plin de impliniri!
miercuri, 14 decembrie 2011
Fasole cu tarhon
Zilele trecute ma uitam prin debara sa vad ce conserve mai am si ce anume as mai putea gati. Bine, bine acum sa nu credeti ca gatesc numai cu conserve:))...asta se intampla rar si cand se intampla sa nu am nimic proaspat prin frigider.
Mi-am adus aminte ca atunci cand am venit din tara mi-am adus tarhon uscat cumparat proaspat din piata Brailei:) asa ca am luat repede doua conserve de fasole, una alba si cealalta rosie si m-am apucat de treaba.
A iesit o mancare delicioasa care merge de minune cu niste muraturi proaspete alaturi. O delicatesa mai ales pentru cei ce tin post:).
INGREDIENTE:
1 ceapa
1 morcov
1 conserva mare fasole alba
1 conserva mare fasole rosie
2 linguri pasta de tomate
tarhon
patrunjel
sare, piper.
Curatam si spalam bine legumele, ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica.
Punem la calit pe foc mic ceapa pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul si le lasam impreuna 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
Intre timp turnam fasolea intr-o strecuratoare si o lasam sub jet de apa rece astfel incat sa fie bine spalata.
Dupa ce legumele sunt bine calite, adaugam fasolea, pasta de tomate si condimentam cu sare si piper.
Le lasam impreuna pe foc mediu in jur de 25 de minute.
La sfarsit adaugam patrunjelul si tarhonul, tocate marunt.
Va urez cu drag pofta buna!
marți, 6 decembrie 2011
Somon la cuptor
Somonul e asa delicios incat se numara printre mancarurile noastre preferate.
Aceasta reteta cred ca e una dintre cele mai simple posibile dar si foarte buna! In locul delikatului se poate pune sare si piper, ori diferite condimente, dupa bunul plac.
INGREDIENTE:
2 fileuri de somon
delikat
ulei
salata verde.
Se spala bine pestele, apoi se pune un pic de ulei intr-o forma, se asaza somonul, se presara un pic de delikat si se baga in cuptor la 180C.
Dupa 20 de minute se scoate tava si se mai stropeste un pic cu sosul lasat. Se lasa in continuare la cuptor pana e frumos rumenit.
Servim alaturi de salata verde.
Pofta buna!
miercuri, 30 noiembrie 2011
Conopida murata
In urma cu doua saptamani am pus conopida la murat. Ne-am gandit noi sa avem pe masa de Craciun ceva ce ne aduce aminte de sarbatorile petrecute acasa cu cei dragi din familie. Uitati cum am procedat:
INGREDIENTE:
2 conopide
6 morcovi
2 linguri boabe de mustar
2 linguri boabe de piper
marar uscat
frunze de dafin
sare mare
apa.
Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare.
Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute.
Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de apa.
Intre timp, asezam in borcane conopida, morcovii, cate 2 frunze de dafin, boabele de piper si de mustar si mararul uscat.
Dupa ce apa a fiert, turnam cu grija in borcane. Puteti aseza o lama de cutit sub fiecare borcan astfel incat sa nu se sparga. Sigilam capacele si lasam borcanele acoperite pana a doua zi, dupa care se asaza frumos in camara si se asteapta Craciunul:).
miercuri, 23 noiembrie 2011
Ananas fript cu inghetata
O reteta plina de arome si cu un gust minunat!
INGREDIENTE:
1 ananas
inghetata de nuci
coaja rasa de portocala
2 linguri miere de albine
ghimbir macinat
scortisoara.
Curatam ananasul de coaja, il taiem felii rotunde apoi scoatem miezul fiecarei felii deoarece este un pic cam tare. Turnam peste ananas mierea, scortisoara si ghimbirul macinat si amestecam astfel incat sa se repartizeze egal pe feliile de ananas. Se lasa la rece in frigider cca 3 ore. Eu l-am lasat o intreaga noapte.
Se scoate din frigider si se pun feliutele direct pe grill-ul incins. Se lasa sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte apoi se scot intr-un castronas.
Se servesc cate doua feliute cu inghetata de nuci si coaja rasa de portocala.
Absolut delicios!
vineri, 4 noiembrie 2011
Varza dulce calita
Inainte sa plecam din Romania, ne-am "indesat" bine cu cateva legume caci mai bune decat cele de acasa nicaieri nu gasim:). Printre toate cele a fost si o varza...varza pe care am transformat-o intr-o mancarica absolut delicioasa! Poate va intrebati de ce am cumparat varza si de ce am plimbat-o atatia kilometri. Pentru ca varza de aici este mult mai tare si nu se aseamana deloc cu cea a noastra...poate doar la forma:).
Si iata cum am procedat pentru aceasta mancarica.
INGREDIENTE:
1 varza
2 cepe
1 morcov
400g carnaciori
2 frunze de dafin
sare, piper
ulei
2 linguri pasta de tomate
cimbru
marar.
Curatam si spalam bine legumele. Tocam marunt varza si ceapa. Punem ceapa la calit in putin ulei. Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul si il adaugam si pe el peste ceapa. Lasam sa stea impreuna cateva minute pana sunt calite bine, amestecand continuu in ele.
Adaugam varza, carnaciorii si frunzele de dafin. Turnam putina apa, asezam un capac deasupra si lasam pe foc mic sa se caleasca varza. Amestecam din cand in cand.
Cand totul e aproape gata, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul. Saram si piperam.
Simplu, nu?
O mancare delicioasa langa care puteti servi o mamaliguta in aburi!
Pofta buna!
vineri, 28 octombrie 2011
Chec cu nuca si cacao
Si iata ca vacanta in tara s-a terminat. Am revenit de data asta cu o reteta simpla de chec delicios si aromat. Va multumesc tuturor ca in tot acest timp cat am lipsit nu ati incetat sa-mi cititi blogul si ati fost alaturi de mine!
INGREDIENTE:
6oua
120g faina
150g zahar
75ml ulei
2 linguri cacao
esenta de vanilie
nuca
sare
1 pliculet praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele.
Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare.
Adaugam faina, esenta de vanilie, nucile taiate cu ajutorul unui cutit si praful de copt. Omogenizam in acelasi mod, amestecand de sus in jos astfel incat sa nu se lase compozitia.
Punem deoparte 5-6 linguri din acest aluat peste care adaugam cacao. Amestecam foarte bine.
Turnam compozitia alba in doua forme unse si tapetate iar deasupra asezam compozitia cu cacao. Trasam cu ajutorul unei furculite cateva linii prin aluat in asa fel incat sa iasa un model frumos, asezam cateva bucatele de nuca deasupra si bagam tavile in cuptor la 180C.
Putem face testul cu scobitoarea.
Iese un chec delicios, bun si pufos. Va urez pofta buna si sper cu drag sa-l incercati!
luni, 12 septembrie 2011
Mancarica de pastai
Se poate prepara simpla, de post sau se poate adauga carne si iese ceva si mai bun:D . Eu am preferat de data asta fara carne. O reteta pe care orice incepator poate sa o faca fara nici o grija.
INGREDIENTE:
600g pastai
1 ceapa
1 morcov
2 linguri pasta de tomate
patrunjel
sare, piper
ulei.
Se curata pastaile si se spala bine in apa rece. Se curata ceapa si morcovul apoi ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica.
Se caleste ceapa bine in putin ulei, se adauga si morcovul ras, pastaile si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pana ce pastaile sunt gata, amestecand din cand in cand in mancarica.
Dupa ce mancarea a fiert, se adauga pasta de tomate si patrunjelul tocat marunt.
Se poate gati si cu carne, aceasta se prajeste, apoi se adauga ceapa si morcovul si se continua reteta de mai sus.
joi, 8 septembrie 2011
Costite de porc la cuptor
Mi-a fost teama prima data de aceasta combinatie: carne de porc si portocala dar va pot spune cu mana pe inima ca iese absolut delicios de bun! Merita sa incercati! Astept sa-mi spuneti daca v-a placut! Pentru noi reteta asta a trecut deja pe lista preferatelor:D.
INGREDIENTE:
4 costite de porc
1 portocala
1 chilli
4 catei de usturoi
1 lingurita boia dulce de ardei
3 linguri miere de albine
ulei.
Cum procedam:
Spalam bine costitele si le lasam pe o farfurie. Intre timp, curatam si spalam cateii de usturoi, ii pisam bine apoi ii amestecam cu ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt, boia de ardei dulce si coaja de portocala rasa. Cu acest amestec ungem bine costitele si le lasam 2 ore la rece in frigider.
Dupa ce a trecut acest interval de timp, le scoatem si le punem in tava unsa cu putin ulei. Le acoperim cu folie de aluminiu sau cu un capac si le lasam 1 ora la 170C. Scoatem tava si turnam deasupra costitelor sucul de portocala amestecat cu mierea de albine. Introducem iarasi tava in cuptor, de data asta neacoperita si lasam sa se rumeneasca bine.
vineri, 2 septembrie 2011
Tartine pentru micul dejun
Pe cat de simple de facut sunt, pe atat de gustoase ies aceste tartine cu paine uscata! Le recomand cu drag mai ales ca ingredientele sunt accesibile si probabil majoritatea dintre voi le are deja in frigider!
INGREDIENTE:
felii de paine uscata
unt
salata verde
bacon
sare.
Eu am gasit aceasta paine uscata in magazin asa ca nu a trebuit sa mai stau dupa ea sa se usuce in cuptor dar daca nu gasiti sau vi se pare mai ok, puteti usca feliile de paine direct in cuptorul vostru de acasa.
Le lasati sa se raceasca apoi le ungeti cu unt, presarati sare, frunze de salata verde spalate bine inainte si o felie de bacon.
Iese absolut delicios! Mai asezi si o cana cu ceai pe masa si ai un mic dejuns savuros.
Va urez cu drag pofta buna!
marți, 30 august 2011
Castraveti umpluti
Am avut in meniu acesti castraveciori cand am iesit la picnic saptamana trecuta. Foarte buni ce-i drept insa dupa ce ii preparati, puneti un servetel sub ei pentru ca lasa un pic de zeama. In rest nici o problema...numai buni de mancat:D.
INGREDIENTE:
1 castravete lung
150g branza telemea
3 linguri mari cu smantana
marar
4-5 ridichi
patrunjel verde.
Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas mai mic sau o lingurita. Aveti grija sa nu rupeti coaja!
Am lasat bucatile de castravete pe un servetel de hartie si intre timp m-am ocupat de crema de branza. Nu e greu deloc...am amestecat telemeaua, smantana si mararul taiat marunt...eu am avut uscat dar daca aveti verde si proaspat e si mai bun, apoi am bagat blenderul in ele ca sa le fac o crema omogena. Cu aceasta crema am umplut bucatile de castravete si le-am ornat cu patrunjel verde si feliute de ridiche. Foarte bun!