Pagini
▼
marți, 28 februarie 2012
Melcisori cu pasta de masline
Pentru pasta:
170g masline negre fara samburi
1-2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline.
Ne mai trebuie:
aluat foietaj
1 ou
2 linguri lapte.
Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.
Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.
Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.
Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.
Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.
Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.
cum ne putem inscrie pe email?
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit...as incerca o portie.
RăspundețiȘtergereAlina imi cer scuze! Nu am avut pe blog pana acum dar s-a rezolvat. Poti urmari blogul prin email. Casuta o gasesti sus in dreapta postarilor. Te pup!
RăspundețiȘtergereSunt tare bune! Te invit cu drag!
Cred ca as manca..pana as exploda.:)
RăspundețiȘtergere:D. Si noi am procedat cam la fel numai ca nu au fost indeajuns de multi ca sa explodam:D.
RăspundețiȘtergere