marți, 30 octombrie 2012
Grisine rustice
Bine v-am regasit dragii mei :D! Dupa cum bine observati, blogul a suferit mici modificari si sper din suflet sa va placa. Asa cum probabil va asteptati, am revenit cu forte noi...sper eu :) si voi incepe cu una din delicioasele retete ale Laurei si anume aceste grisine care merg de minune la o "rontaiala" in fata TV-ului :D.
INGREDIENTE:
500 g faina
260 g apa
50 ml ulei de masline
20 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita miere
malai foarte fin.
Facem o gropita in faina. Adaugam peste ea drojdia dizolvata in apa calduta apoi adaugam uleiul si mierea.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic dupa care lasam la crescut o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce timpul s-a scurs, rasturnam aluatul pe masa de lucru unde pudram bine inainte cu malai fin. Formam un sul si il invartim bine prin malai. Cu un cutit incepem sa taiem bucati pe care le dam din nou prin malai si din ele dam forma grisinelor (formam grisinele in aer, nu pe masa).
Daca le doriti mai crocante, le formati cat mai subtiri.
Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 25-30 de minute.
Foarte bune! Va doresc pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu