Pagini

duminică, 18 ianuarie 2009

Sarmalute



Ce poate fi mai bun decat traditionalele sarmalute cu smantana?
Alte cuvinte nu isi mai au rostul. Toti stim cat de delicioase pot fi. Iata cum le prepar eu.


Ingrediente:
500g carne tocata amestec vita si porc
2 cepe
o mana de orez 
frunze de vita
patrunjel verde
2 linguri pasta de tomate
sare, piper.



Curatam si spalam ceapa apoi o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei.
Dupa ce e gata, o adaugam peste amestecul de carne, orezul spalat bine in mai multe ape, patrunjelul verde tocat marunt, pasta de tomate si in cele din urma condimentam cu sare si piper.
Dupa ce amestecul pentru sarmalute este gata, incepem sa umplem fiecare frunza de vita cu el.
Asezam pe fundul unei oale cateva frunze de vita apoi asezam sarmalutele. Dupa ce le-am adaugat pe toate in oala, acoperim tot cu frunze de vita si turnam apa atat cat sa le acopere.
Ca ele sa stea frumos aranjate in timpul fierberii, punem o farfurie peste ele si le lasam asa pe foc mic sa fiarba pana sunt gata.
Incercam una dintre ele sa vedem daca sunt gata. Daca sunt aproape fierte, scoatem farfuria de deasupra sarmalutelor si le bagam in cuptor sa se rumeneasca frumos deasupra.
Pofta buna!



 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu