Pagini

luni, 12 ianuarie 2009

Bucte




INGREDIENTE
- 450g faina alba
-1 ligurita de sare
- 50g zahar pudra
- 90g unt
- 120ml lapte
- 20g drojdie proaspata
- 3 oua usor batute
- 40g unt topit.
Se foloseste o tava patrata de 20 cm


PREPARARE
-Amestecati faina, sarea si zaharul pudra impreuna si amestecati .
-Se topeste 50g unt, se amesteca cu laptele si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura degetului.
-Dizolvati drojdia in lapte.
-Amestecati laptele, untul, drojdia si incorporati faina cat sa obtineti un aluat .
-Acoperiti aluatul si lasati-l la caldura 30 minute.
-Incorporati ouale batute si faina pentru a obtine un aluat moale.
-Acoperiti si lasati la caldura o ora si jumatate.
-Formati un sul din acest aluat si apoi il impartiti in 16 parti egale pe care le modelati in forma de bile

-Ungeti tava cu unt, puneti bilele in ea si apoi le ungeti cu restul de unt.
-Lasati la dospit, aproximativ o ora .
-Incingeti cuptorul la 190grade/gaz 5. Turnati restul de unt peste chifle si coaceti 25 minute sau pana cand devin aurii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu