Pagini

luni, 12 ianuarie 2009

Crema de vanilie-perfecta pentru torturi usoare


4 oua,
35g gelatina,
200ml lapte,
250g zahar,
vanilie,
500g frisca,
1 pachetel zahar vanilat.





-Gelatina se inmoaie in tot laptele.
-Albusurile se bat spuma,se pun 200g zahar si vanilia , si se bat in continuare.
-Galbenusurile se pun pe rand la gelatina si 50g zahar.
-Se pune pe bain-marie.
-Se ia de pe baia de aburi si se pune zaharul vanilat.
-Se lasa pana se raceste la temperatura degetului.
-Se ia o lingura de albus batut si se pune peste gelatina.
-Se amesteca usor,doar prin rasturnare.
-Apoi se pune tot albusul.Se amesteca la fel,cu grija.
-Totul se rastoarna peste frisca batuta.
-Se amesteca bine apoi o poti folosi repede,pana nu se intareste,la torturi sau prajituri.
-Blatul prajiturii de mai sus este un pandispan din 8 oua,insiropat iar deasupra prajiturii,fiecare orneaza cum doreste.
-Eu am pus o felie de kiwi si o felie de portocala,mangaiate de jeleu galbui.Si gata prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu