Pagini

marți, 28 aprilie 2009

Premiul din partea Gabrielei si a lui Vicky


Acest premiu l-am primit din partea unei doamne minunate ... si anume Gabi Cara , careia ii multumesc frumos si careia ii cer scuze ca l-am ridicat asa de tarziu, insa nu s-a putut mai devreme pentru ca am avut musafiri zilele astea si am fost cam aglomerati!
Acelasi premiu l-am primit si de la Vicky,careia ii multumesc deasemenea pentru faptul ca se gandeste la mine mereu cand ofera premii!
Il ofer tuturor din lista mea. Va astept sa-l ridicati!

joi, 16 aprilie 2009

In vizita la Alex de Pastele Catolic

El este Alex. Ati ghicit!
De Pastele Catolic, am primit o invitatie de la el. A trebuit sa o onoram inarmati cu o minge si cu o masinuta de pompieri :) . Ne-a primit cu un zambet larg si cu bratele deschise. Ce altceva si-ar fi putut dori mai mult?


Nu-i asa ca e scumpel de iti vine sa-l mananci?

Fiind prima data cand am mers in vizita la Alex, a trebuit sa dam o raita cu parintii lui prin imprejurimi; imprejurimi care sunt superbe...case frumoase cu gradini ingrijite,un lac ce adapostea o lebada ascunsa prin stufaris, un imens verde care da un aer de proaspat acelor locuri.






Toate familiile erau afara la soare si la un gratar.


Magnolia insufleteste aproape orice curte.Peste tot poti vedea aceste frumoase flori.

Si iaca si o masinuta frumoasa :)

Casute linistite...

...si curate care parca te invitau sa le fotografiezi.

Peste tot puteai admira pomuleti plini cu oua colorate.Asa cere traditia.Interesant pentru noi si foarte placut ochiului :)




Aici inca o casa plina cu floricele. Aici sta vecinul lui Alex.

Si florile Sandei ...da,da...ea e mama lui Alex. Imi pare rau ca am uitat sa fotografiez si pisica vecinilor care statea intinsa la soare :) !


Si inca o floricica :) pentru voi toti care cititi !


Bautul de bere nu l-am mai imortalizat pentru ca ramasesem fara baterii la camera :) A fost o zi foarte frumoasa!
Alex,multumim ca te-ai gandit sa ne inviti la tine! Acum te asteptam si noi in vizita ca sa-ti aratam imprejurimile de pe aici!

Colacei dulci



Aici am pus in practica tot o reteta a Laurei Adamache. Foarte buni si acesti colacei!


1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt.
2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie.
3 : 425g faina, 1 lingurita sare. 


Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca. 

Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima. 

Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul. 

Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:) 

Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii. 

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.






Aici "sectiunea".Foarte pufosi!






Cornetti

 

Am facut aceste cornuri dupa reteta Laurei Adamache,careia ii multumesc mult! Nu am mai apucat sa fac poza si la sectiune pentru ca toata lumea a sarit pe ele...asa de bune au fost...asa de pufoase...Cu siguranta le voi face din nou!



INGREDIENTE:
500g faina
50g unt
25g drojdie proaspata
150ml lapte
150g zahar
2 oua
nutella.


Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale.
Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul.
Am lasat la crescut pana s-a facut mare-mare:)
Dupa ce a crescut destul,am impartit aluatul in trei parti egale.Fiecare bucata am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.Am pus cate o lingurita de Nutella si am rulat cornurile pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am mai lasat la crescut si in tava pana ce si-au dublat volumul.
Le-am uns apoi cu ou batut si le-am copt la 180C,aproximativ 15-20 min.
In reteta originala scria ca trebuie sa le pudram cu zahar pudra,dar nu am mai apucat sa fac acest lucru:) Foarte bune!




miercuri, 15 aprilie 2009

Leapsa "ce-as fi daca as fi..."

Divianas , multumesc pentru aceasta frumoasa leapsa si pentru faptul ca te-ai gandit la mine!

Deci:
o floare : FREZIE
un anotimp : PRIMAVARA
o culoare : VERDE
un animal : PISICA
un obiect vestimentar : FUSTA
o piesa de mobilier : FOTOLIU
o piesa muzicala : "Love me like there's no tomorrow"-Queen
un vers : "love me in your arms,tell me you mean it/This is our last goodbye and very soon it will be over/But today just love me like there's no tomorrow..."
un peisaj : UN APUS DE SOARE
un obiect : LAPTOP
un instrument muzical : CHITARA
un copac : TEI
un oras : IASI
persoana publica : ANDREEA MARIN BANICA
o persoana apropiata : MAMA
o carte : "Drumul spre casa" de Rose Tremain
un fel de mancare : SUPA DE ROSII
un supererou : CATWOMAN
un fenomen al naturii : PLOAIA
o masina : PORSCHE
un fruct : ANANAS
o parte a corpului : OCHII
un film : Monster in Law.


Cei care inca nu ati primit aceasta leapsa, va rog sa veniti sa o ridicati.E tare faina,nu!?

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Pemiul de la Ala

Multumesc mult,Ala pentru ca te-ai gandit si la mine cand ai oferit acest frumos premiu! Eu il ofer tuturor din listuta mea!Va astept sa-l ridicati!

miercuri, 8 aprilie 2009

Garnitura de mazare

 

 INGREDIENTE:
500g mazare congelata
1 legatura marar verde
ulei de masline
sare,piper,putin Delikat.



Fierbem mazarea,apoi o scurgem si o amestecam cu restul ingredientelor.Simplu,nu?


 

Inca nu s-a mancat la noi.O servim diseara dupa ce vine barbatul de la servici:)Insa eu am bagat putin mustatile si este very good:) O vom servi alaturi de pulpe de pui la cuptor.


Oua umplute cu ciuperci

 


INGREDIENTE:
4 oua
1 galbenus
1 castravete murat
100g ciuperci din conserva
1 lingurita mustar
zeama de lamaie
patrunjel verde
ulei
sare,piper.




Fierbem ouale,le decojim si le taiem in jumatati.Scoatem galbenusurile.Doua galbenusuri fierte le amestecam cu unul crud .Mixam bine pana se omogenizeaza.Din ele si din mustar,zeama de lamaie si ulei, facem o maioneza.
Galbenusurile fierte le amestecam cu patrunjelul verde taiat marunt si ciupercile din conserva maruntite si ele.



 

Adaugam 2 linguri de maioneza la acest amestec si omogenizam.Saram si pieperam.Cu el umplem jumatatile de albus.






Ornam cu maioneza ramasa,cu o feliuta de castravete murat si patrunjel verde.




marți, 7 aprilie 2009

Premii de la Vicky


Am primit aceste premii de la Vicky careia ii multumesc frumos pentru faptul ca nu m-a uitat!
Trimit aceste frumoase premii urmatoarelor bloguri:


luni, 6 aprilie 2009

Aripioare cu crusta crocanta

 

INGREDIENTE:
500g aripioare
pesmet
1 ou
usturoi pisat
ulei
sare,piper.


Eu am fiert aripioarele,apoi le-am scos si le-am lasat putin sa se raceasca.
Intre timp am batut oul,apoi i-am adaugat usturoiul pisat,sare,piper si putin delikat.Am omogenizat bine.
Apoi fiecare aripioara in parte am dat-o prin ou,apoi prin pesmet si am pus la prajit in ulei incins.Foarte bune!





Cartofi copti cu usturoi

 


 INGREDIENTE:
500g cartofi
5 catei usturoi
rozmarin
ulei de masline
sare,piper,delikat.



Am curatat cartofii,i-am spalat si taiat cubulete.
I-am amestecat cu celelalte ingrediente...



 

...i-am uns cu ulei de masline,am presarat usturoi pisat si i-am condimentat.Dupa ce i-am pregatit,i-am asezat in forma.



 

I-am bagat la 190C si i-am lasat pana s-au rumenit asa cum i-am vrut.





Aromati si deliciosi.


Mancare de ciuperci cu praz si carne de porc

 


 INGREDIENTE:
500 g ciuperci
1 praz
500g carne de porc
2 linguri ulei
2 linguri de faina
300g smantana
supa de legume
6 castraveti murati
sare,piper.



Se curata ciupercile si prazul.Se spala, apoi prazul se taie in inele.
Se taie si carnea cubulete,apoi se prajeste in ulei.Cand este gata, se scoate si in uleiul ramas calim prazul si ciupercile.





 
 
 

 





Se amesteca faina cu 1/4 l apa,smantana si supa de legume.
Turnati acest amestec peste ciuperci si praz.Lasati sa fiarba la foc mic cca 15 min.
Se adauga apoi si castravetii murati taiati felii, si carnea prajita.Mai lasati putin pe foc.





Noua ne-a placut.La gust se aseamana cu ciulamaua de ciuperci.

joi, 2 aprilie 2009

Premii de la bucatar maniac

Alte premii din partea bucatarului maniac .Multumiri multe!
Cine nu le-a primit inca,ii invit sa le ridice!