luni, 25 octombrie 2010

Concurs "Mancare infricosatoare"


Dragele mele, aceasta reteta participa la concursul oferit de Decorix, "Mancare infricosatoare" si as ruga din toata inima pe cei care vor sa-mi acorde un votulet, sa dea click pe poza de mai sus, apoi sa acorde un numar de stelute retetei. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa selectati numarul de stelute, apoi sa va logati pe yahoo sau google si gata votatul.
Va multumesc din suflet pentru voturile voastre si va pup pe toate cu mare drag!

joi, 21 octombrie 2010

Prajitura Halloween


Sper sa va aduc un zambet pe buze cu aceasta prajiturica de Halloween si de ce nu, sa va dau o idee pentru sarbatoarea ce urmeaza sa vina :).


Am facut doua blaturi, fiecare dupa reteta de la prajitura cu ciocolata si visine , apoi intre cele doua blaturi am adaugat o crema ganache din 400 ml frisca si 400g ciocolata neagra iar glazura este cea de aici .
Fursecurile sunt facute dupa reteta pe care o gasiti aici .
Lipitul fiecarui fursec de cate o prajiturica este facut cu o lingurita de ciocolata topita.

Enjoy :) !




marți, 5 octombrie 2010

Prajitura cu ciocolata si visine

 

Este cea mai buna prajiturica cu ciocolata pe care am mancat-o pana acum. Este fina si nemaipomenit de buna! Va recomand reteta cu drag!

BLAT: 
6 albusuri, 3 galbenusuri, 180g zahar, 120g faina, 2 linguri cacao, 75 ml ulei, 1 pliculet praf de copt.

CREMA:
 350ml frisca lichida, 150g zahar pudra, 70g unt, 100g cacao, 200g ciocolata simpla, 200g visine din compot, fulgi de ciocolata pentru decor.



 

Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea.
Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata. Sa aveti grija cu el deoarece se poate rupe foarte usor!



 

Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc mic si amesteci pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema. Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata.
O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.






Enjoy!