vineri, 31 iulie 2009

Rulouri din piept de pui cu zucchini

500g piept de pui
1 zucchini
1 rosie
6 cartofi
1 ceapa
delikat
sare, piper.




-Taiem pieptul de pui pe lung, in fasii mai subtiri si il batem ca la snitel.
-Taiem zucchini tot pe lung si punem feliile pe grill-ul incins pana se inmoaie putin, apoi asezam o felie de zucchini pe o bucata de piept de pui condimentata si rulam. Prindem ruloul in 2 scobitori si asezam in tava de cuptor cu putin ulei.
-Curatam ceapa, rosia si cartofii. Spalam bine legumele apoi taiem rosia si ceapa in 4 bucati iar cartofii cubulete.
-Asezam legumele in tava langa rulouri, condimentam si bagam in cuptorul incins la 180C. Mai scoatem din cand in cand si stropim rulourile cu zeama lasata in tava.
-Lasam pana prind o culoare frumoasa. Pofta buna!


Premiul Friendship Award si Circle of Friends

Elisa si Nana doua culinarese minunate mi-au oferit aceste frumoase premii. Fetelor, va multumesc tare mult!



Premiile trebuie oferite la 12 prietene inclusiv cele de la care ai premit deja premiile. Eu astept urmatoarele fete la ridicat de premii:


miercuri, 29 iulie 2009

Mancare de mazare cu cartofi si carne de porc

2 conserve de mazare
3 file-uri de porc
4-5 cartofi
1 ceapa
1 morcov
2 linguri pasta de tomate
1 lingura faina
1 legatura patrunjel
delikat, sare, piper.



-Curatam si spalam ceapa si morcovul, apoi tocam marunt ceapa iar morcovul il dam pe razatoare. Le punem la calit in putin ulei.
-Separat taiem file-urile de porc in bucatele mai mici pe care le spalam, le condimentam apoi le prajim in ulei incins. Cand sunt gata le scoatem si le lasam deoparte.
-Dupa ce am calit legumele, adaugam mazarea si cartofii taiati cubulete si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand cartofii sunt aproape gata, adaugam si bucatelele de carne prajite. Condimentam, adaugam si cele 2 linguri pasta de tomate iar daca mancarea e prea subtire, adaugam 1 lingura de faina amestecata bine cu putina apa.
-Mai lasam pe foc pana cartofii sunt bine fierti si mancarea se mai ingroasa. La sfarsit condimentam cu patrunjel verde tocat marunt.


Premiul de la Dana

O surpriza frumoasa am avut astazi cand am vazut ca am primit acest frumos premiu din partea unei doamne minunate, si anume Dana2dor . Dana, iti multumesc pentru faptul ca te-ai gandit si la mine!


Acum, astept sa se prezinte la ridicat de premiu, urmatoarele culinarese:

luni, 27 iulie 2009

File de somon cu sos de ciuperci


Ingrediente:
2 file de somon
250g ciuperci (din conserva sau proaspete)
100ml vin alb
200g smantana
100g unt
piper,sare.



-Presaram sare pe fileurile de somon si taiem ciupercile felii.
-Topim untul in tigaie, apoi asezam fileurile si ciupercile, presaram piper, turnam vinul si lasam acoperit la foc mic 20 de minute.
-Dupa 10 minute intoarcem fileurile pe cealalta parte.
-Dupa cele 20 de minute turnam smantana si mai lasam inca 10 minute.Este extraordinar de bun!