miercuri, 28 martie 2012

Unt aromat



O reteta foarte, foarte simpla dar si delicioasa din punctul nostru de vedere. Merge de minune alaturi de o friptura de vita si un pahar de vin rosu:D.




Ingrediente:

150g unt

1/4 ardei gras rosu

cateva fire de ceapa verde

piper

sare (optional).






Lasam untul la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie.
Curatam bine ardeiul si ceapa, le spalam, le lasam sa se scurga bine, apoi le taiem cat de marunt se poate.
Amestecam legumele cu untul, potrivim gustul cu putin piper (sare) si lasam pasta in frigider pana in momentul in care servim friptura calda.





6 comentarii:

PhotoLeoGrapher spunea...

s u p e r !!!

naturalgustcatering spunea...

De-a lungul timpului, gastronomia din fiecare popor a parcurs o serie de transformari, adaugiri si imbunatatiri. In Europa, datorita dominatiei romane si elene s-au imbinat cele doua stiluri gastronomice, de la cel mai simplu la cel mai complex. Rafinamentul grecilor in a crea in bucatarie impreuna cu priceperea italienilor de a imbina ingredientele, astfel incat cel care savura din bucatele pregatite nu isi putea da seama din ce este preparat, au reusit sa faca din a gati o adevarata arta.
Din fericire, in Romania au patruns din cele mai variate si mai interesante bucatarii ale lumii. Astfel ca astazi ne putem bucura de o varietate de gusturi cum ar fi cel italian, francez, indian, chinezesc, japonez, tailandez, libanez si multe altele.
Fie ca alegi pastele pregatite cu grija de italieni la care asortezi un vin bun, fie ca te delectezi cu finetea mancarurilor chinezesti aburinde pe plita incinsa sau in traditionalul wok, fie ca preferi aroma condimentelor din bucataria indiana care din punct de vedere ayuverdic acestea detin proprietati vindecatoare si sunt menite sa stabileasca armonia corpului tau, trebuie sa stii ca a manca sanatos si natural este vital pentru sanatatea si echilibrul corpului tau. In acest sens, ingredientele naturale fac diferenta.
In vremurile pe care le traversam, a manca sanatos devine o provocare. Lasandu-ne angrenati in rutina, avem tendinta sa facem excese culinare, sa ne alimentam nesanatos si total necorespunzator nevoilor noastre sau pur si simplu sa sarim peste mese pentru a oferi prioritate altor activitati care noua ni se par mai importante dar care in realitate nu sunt.
Gustul mancarii este unul dintre indicatorii care ne motiveaza sa mancam. De aceea, combinarea ingredientelor si asortarea lor cu grija este obligatorie. Cultura gastronomica, devine din acest motiv si mai pretioasa. Dar pe langa aceasta cultura si pricepere mai exista un ingredient de baza nelipsit din orice mancare, si anume pasiunea cu care este preparata. Atunci cand gateste, bucatarul lasa o parte din el in creatia lui. Cand este pregatita cu drag, mancarea are un gust inedit.
Acestea fiind spuse, se pare ca pentru a te bucura de o masa ideala este nevoie de ingrediente naturale de calitate, de priceperea si inspiratia bucatarului, de suflet pentru a adauga aroma deosebita mancarii dar si de alegerea momentului potrivit.
Naturalgustcatering.ro iti sta la dispozitie pentru a-ti impartasi aceste secrete si nu numai. Poti face din masa ta o ocazie speciala de care sa te bucuri tu dar si cei apropiati tie.

Ana spunea...

Ce bine arata, pacat ca nu ai mai postat si alte retete de ceva timp.Mult spor la gatit

grasu64 spunea...

INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

NetPizza.ro spunea...

buna Iulia,
eventual pt. idei poti folosi:
http://www.netpizza.ro/desert

http://www.netpizza.ro/mancare_traditionala

http://www.netpizza.ro/mancare_romaneasca

http://www.netpizza.ro/prajituri

Iulia spunea...

Multumesc!
Nu am mai intrat de ceva timp, intr-adevar, dar am avut parte de cateva evenimente in viata mea care au necesitat timp si din aceasta cauza am pus blogul pe locul 2 timp de cateva luni.