joi, 28 mai 2009

Tort de portocale



Pentru ca pe 26 mai a fost ziua mea am zis sa fac repede un tortulet pentru noi doi :) Si iaca ce a iesit:



 

BLAT:
4 galbenusuri
120g miere
4 linguri suc de portocale
Coaja rasa de la o portocala
4 albusuri
140g faina
1 lingurita praf de copt.


CREMA:
1 galbenus
75g miere
250g mascarpone
4 linguri suc de lamaie
250 ml frisca vegetala.


SIROP:
Zahar
Apa
Esenta de rom.


GLAZURA:
Portocale
1 plic praf tort gelle
2 linguri zahar
250 ml apa.


Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.




 
Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.

 

 

 

Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .

Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.


 





Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.Gata tortuletul!


 

Sa stiti ca este foarte bun si foarte, foarte aromat!

Betisoare de piept de pui

 

INGREDIENTE:
500 g piept de pui
pesmet
3 oua
delikat,sare,piper
ulei.


Am luat fiecare piept de pui, l-am spalat, l-am taiat in 2 pe lung ca sa fie mai subtire, apoi l-am batut ca sa fie mai fraged.
Am taiat betisoare subtiri cu ajutorul unui cutit si am dat fiecare betisor prin pesmet, prin ou batut+condimente si apoi iar prin pesmet.
Am prajit in ulei incins. Super bun!



miercuri, 27 mai 2009

Rosii cu mozzarella

 

INGREDIENTE:
400g mozzarella
4 rosii
busuioc
sare,piper,paprika.


Toate se taie feliute,apoi se pune o felie de rosie,una de mozzarella,iar una de rosie si la final mozzarella.Dupa fiecare felie de mozzarella presaram busuioc,sare,piper si putin paprika.
Bagam la cuptor si lasam sa se topeasca mozzarella.
Rosiile vor lasa zeama dar sunt super bune.
Pofta buna!



 

Premii


Am primit aceste frumoase premii de la frumoasa bucatareasa Vicky . E o scumpa care mereu se gandeste si la mine. Multumesc tare mult Vic!
Le ofer tuturor din listuta mea!