marți, 29 septembrie 2009

Salata de ciuperci

3 conserve mici de ciuperci
2 catei de usturoi
sare, piper
maioneza.




Este una din preferatele noastre aceasta salata. Este simpla si foarte, foarte gustoasa! Merge sa fie mancata pe o felie de paine, merge deasemenea foarte bine sa umpli un foietaj cu ea pentru a rezulta un aperitiv gustos...va recomand cu drag aceasta minunatie!
Deci sa va spun cum am procedat:

-Am scos din conserva ciupercile, le-am spalat apoi le-am maruntit.
-Le-am amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si maioneza.
Gata salata! Simplu,nu?

luni, 28 septembrie 2009

Pui cu smantana si cartofi


2 pulpe de pui
200g smantana
5 cartofi
2 cepe
1 lingurita faina
150g cascaval
sare, piper, boia dulce.
Reteta este a lui Edith dar eu am facut-o dupa ingredientele pe care le aveam deja in casa si cu mici modificari.
-Condimentam pulpele taiate in doua si le bagam la cuptor pentru 25 min.
-Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim impreuna cu cartofii taiati cubulete, dar nu lasam foarte mult, ci sa fie facute doar pe jumatate.
-Acest amestec il adaugam peste pulpe.
-Bagam iar la cuptor si mai lasam in jur de 20 min.
-Intre timp amestecam smantana cu faina, cascavalul si boia. Turnam peste pui si mai lasam apoi inca 10 min in cuptor.
Dupa cum spunea si Edith, intr-adevar merge cu rosii, asa ca noi am servit alaturi de salata de rosii si castraveti.

joi, 24 septembrie 2009

Rulada din piept de pui

500g piept de pui
3 ardei grasi
cascaval ras
200g mozzarella
patrunjel verde
sare, piper
cimbru
rozmarin
delikat.





-Taiem carnea in felii mai subtiri pe care le batem ca la snitel.
-Le condimentam si le asezam pe o folie de aluminiu. Deasupra asezam ardeii grasi taiati cubulete, patrunjel tocat si mozzarella, deasemenea taiata cubulete mici.
-Rulam cu ajutorul foii de Al si strangem bine rulada.Capetele le aranjati in sus, caci se mai scurge in tava...eu asa am patit.
-Asezam in tava de cuptor si lasam la 170C aproximativ 25 de minute.
-Scoatem, desfacem folia si deasupra ruladei asezam un amestec facut din patrunjel verde tocat, ardei grasi cubulete si cascaval ras. Condimentam cu rozmarin, putin cimbru, sare si piper, strangem din nou folia, dar nu prea tare caci in cuptor e posibil sa se lipeasca cascavalul de aceasta, deci lasam putin spatiu liber intre folie si rulada si bagam iarasi la cuptor pana se formeaza frumos aceasta crusta deasupra ruladei.
-In ultimele 10 min desfacem folia si lasam sa prinda o culoare aurie.
Este nemaipomenit de buna!



miercuri, 23 septembrie 2009

Bors de pui


2 pulpe de pui
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
telina
1 ceapa
2 linguri pasta de tomate
fidea
leustean verde
patrunjel verde
1 plic bors Magic
delikat
sare.
-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri.
-Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Lasam 15 minute sa fiarba impreuna apoi adaugam ardeiul gras taiat in cubulete mici.
-Adaugam pasta de tomate, fideaua si lasam pana e totul fiert.
-Condimentam si in ultimele 10 minute turnam plicul de bors Magic.
-Cand e gata borsul, condimentam cu patrunjel verde si leustean tocate marunt.
Servim cu smantana.