joi, 27 ianuarie 2011

Eclere


Dragii mei, in acest weekend ne mutam in casa noua asa ca ne vom reintalni pe 4-5 februarie, caci atunci vom avea internet:D. O sa revin cu poze din noua mea bucatarie care este mult mai mare decat cea pe care am avut-o pana acum. Abia astept...hihi:D! Pana atunci va urez toate cele bune si sper din suflet sa incercati aceasta reteta obtinuta de la mama intr-o scurta conversatie pe messenger:D!
Mama, te pup cu drag pentru aceasta reteta, imi este tare dor de tine si te iubesc pentru ca esti cea mai buna mama din lume!!!


Ingrediente aluat:
1 pahar ulei
2 pahare apa
2 pahare faina
7 oua.

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede.


Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic.


Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.


Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata...umflate si rumenite frumos.


Ingrediente crema:
1 l lapte (1,5 l lapte-pentru cine vrea eclerul cu mai multa crema)
11 linguri zahar
10 linguri amidon
150g stafide
200g unt
rom, vanilie
200g ciocolata+ 4 linguri ulei.



Pentru crema amestecam zaharul si amidonul.


Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.

Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).


Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema.
In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.
Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.
Au fost delicioase!




luni, 24 ianuarie 2011

Mancarica de cartofi cu afumatura

Cum va spuneam despre afumatura primita de acasa :D ... iata ce am mai facut cu ea...o mancarica simpla pe care toata lumea o face si toti stim cat de buna este!


Ingrediente:
800g cartofi
400-500g afumatura
1 ceapa
2-3 linguri pasta de tomate
3 frunze de dafin
cimbru
ulei
sare, piper
patrunjel verde.



Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in putin ulei impreuna cu afumatura taiata si ea in bucatele mici. Adaugam cartofii taiati cubulete si adaugam apa cat sa-i acopere.
Condimentam cu frunzele de dafin, cimbru, sare si piper. Punem si cele 2-3 linguri pasta de tomate si invartim in mancarica din cand in cand, lasand sa fiarba pe foc mediu pana cand e totul gata.
La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim alaturi de castraveti murati sau orice alte muraturi avem prin casa.



vineri, 21 ianuarie 2011

Pachetele delicioase



Ingrediente:
aluat foietaj
2-3 rosii
ciuperci din conserva
cascaval ras
1 ou
1 lingura de lapte
oregano
sare, piper.


Desfacem aluatul de foietaj, il taiem in doua pe lung, apoi portionam din nou, de data asta pe latimea aluatului astfel incat sa ne iasa mici dreptunghiuri.
Pe fiecare bucatica de aluat asezam cate o feliuta de rosie.


Deasupra asezam ciupercile din conserva, spalate si scurse bine de apa, condimentam iar la final adaugam cascavalul ras.
Separam galbenusul de albus. Amestecam bine galbenusul cu o lingura de lapte iar albusul il batem bine cu o furculita pana se desprinde usor.
Ungem varfurile fiecarei bucati de aluat si le strangem deasupra feliilor de rosii. Presam un pic cu degetul astfel incat sa ramana bine lipite.
Dupa ce am terminat de impachetat, ungem fiecare pachetel cu amestecul de galbenus si lapte.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pana sunt gata si s-au rumenit frumos.
Sunt excelente!




miercuri, 19 ianuarie 2011

Spaghetti cu afumatura

Am primit de acasa cateva kilograme de afumatura:D deci voi avea cateva retete pe blog cu asa ceva...asta doar asa sa nu spuneti mai tarziu ca mancam numai afumatura:D.


Ingrediente:
300g afumatura
spaghetti
1 ceapa
3 catei de usturoi
3 linguri pasta de tomate
1 cana apa
patrunjel verde
busuioc
cimbru
sare, piper.


Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar intre timp ne ocupam de sos.
Taiem ceapa si afumatura marunt, pisam usturoiul, apoi le punem la calit impreuna. Dupa ce sunt gata, adaugam apa, pasta de tomate, condimentele si lasam sa mai dea impreuna cateva clocote.
La sfarsit, adaugam putin patrunjel verde tocat marunt.
Dupa ce s-au fiert pastele, le clatim cu apa rece ca sa nu se lipeasca si le lasam la scurs. Le amestecam cu sosul. Foarte gustos!