marți, 30 august 2011

Castraveti umpluti



Am avut in meniu acesti castraveciori cand am iesit la picnic saptamana trecuta. Foarte buni ce-i drept insa dupa ce ii preparati, puneti un servetel sub ei pentru ca lasa un pic de zeama. In rest nici o problema...numai buni de mancat:D.


INGREDIENTE:
1 castravete lung
150g branza telemea
3 linguri mari cu smantana
marar
4-5 ridichi
patrunjel verde.







Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas mai mic sau o lingurita. Aveti grija sa nu rupeti coaja!
Am lasat bucatile de castravete pe un servetel de hartie si intre timp m-am ocupat de crema de branza. Nu e greu deloc...am amestecat telemeaua, smantana si mararul taiat marunt...eu am avut uscat dar daca aveti verde si proaspat e si mai bun, apoi am bagat blenderul in ele ca sa le fac o crema omogena. Cu aceasta crema am umplut bucatile de castravete si le-am ornat cu patrunjel verde si feliute de ridiche. Foarte bun!




 
 

luni, 29 august 2011

Mini pizza instant




Iata ca am revenit dupa un weekend frumos alaturi de perechea mea.
Si dupa cum v-am promis, am sosit cu o noua reteta, pe cat de simpla pe atat de gustoasa si adaptabila dupa gustul fiecaruia dintre voi.



Mie mi-au trebuit urmatoarele:
6 felii de paine
6 felii salam
6 felii de rosie mai mare sau 12 mai mici
cascaval ras
sare, piper
busuioc.



Asezam pe felia de paine salamul, rosia, condimentam dupa gust, presaram cascavalul ras si dam la cuptor la 180C pana se rumenesc frumos pe deasupra.
Foarte bune alaturi de o bere rece.
Fiecare poate aseza peste felia de paine orice ii place...un singur condiment trebuie pastrat dupa opinia mea...cascavalul ras pentru a tine tot unit de paine:).



 
 

Pofta buna!

vineri, 26 august 2011

La picnic



Ieri a fost aniversarea noastra asa ca m-am hotarat sa-i fac lui Gabi o surpriza, ceva la care nu se astepta: un picnic la iarba verde. A fost ceva foarte frumos. E nemaipomenit de bine sa stai pe o paturica si sa mananci in aer liber. Va recomand cu mare drag o iesire din asta macar o data la doua luni daca mai des nu se poate, celor care nu obisnuiesc astfel de iesiri.
In poze puteti vedea ce am mancat: chiftelute, castraveti umpluti,ciupercute cu cascaval, calamari pane, salata de cartofi, pizza rapide si ca desert un strugure foarte, foarte bun. Asta ca sa nu mai pun in calcul si berea lui Gabi :D si suculetul meu:D.
Cu retete noi revin luni pentru ca in acest weekend plecam intr-o mini vacanta.
Va pup si va imbratisez cu drag!



 
 

joi, 25 august 2011

Sirop de mure



Si iata ca in cele din urma am fost la cules de mure si in acest an. Am adunat 1300g si m-am gandit ca nu ar strica o sticluta de sirop. Urmeaza si runda a doua la cules de mure...dar de data asta pentru dulceata:D.


Iata de ce avem nevoie pentru sirop:
1300g mure
1300g zahar
700ml apa.


Spalam bine murele, turnam zaharul peste ele si le lasam asa cateva ore, amestecand din cand in cand, pana ce vor lasa ceva suc.
Trecem amestecul rezultat prin sita, adaugam apa si punem la fiert pe foc mediu. Spumam cand e cazul.
Lasam sa se prinda apoi luam vasul de pe foc si turnam siropul fierbinte intr-o sticla. Inchidem capacul si lasam sticla intoarsa ca sa se sigileze.
Se obtine 900ml sirop.
Se poate savura cu apa si gheata, mai ales acum cand e cald si frumos afara.



 


Aici siropul in lumina soarelui:D.