miercuri, 30 noiembrie 2011

Conopida murata



In urma cu doua saptamani am pus conopida la murat. Ne-am gandit noi sa avem pe masa de Craciun ceva ce ne aduce aminte de sarbatorile petrecute acasa cu cei dragi din familie. Uitati cum am procedat:


INGREDIENTE:
2 conopide
6 morcovi
2 linguri boabe de mustar
2 linguri boabe de piper
marar uscat
frunze de dafin
sare mare
apa.





Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare.
Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute.
Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de apa.
Intre timp, asezam in borcane conopida, morcovii, cate 2 frunze de dafin, boabele de piper si de mustar si mararul uscat.
Dupa ce apa a fiert, turnam cu grija in borcane. Puteti aseza o lama de cutit sub fiecare borcan astfel incat sa nu se sparga. Sigilam capacele si lasam borcanele acoperite pana a doua zi, dupa care se asaza frumos in camara si se asteapta Craciunul:).




miercuri, 23 noiembrie 2011

Ananas fript cu inghetata




O reteta plina de arome si cu un gust minunat!

INGREDIENTE:
1 ananas
inghetata de nuci
coaja rasa de portocala
2 linguri miere de albine
ghimbir macinat
scortisoara.


Curatam ananasul de coaja, il taiem felii rotunde apoi scoatem miezul fiecarei felii deoarece este un pic cam tare. Turnam peste ananas mierea, scortisoara si ghimbirul macinat si amestecam astfel incat sa se repartizeze egal pe feliile de ananas. Se lasa la rece in frigider cca 3 ore. Eu l-am lasat o intreaga noapte.
Se scoate din frigider si se pun feliutele direct pe grill-ul incins. Se lasa sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte apoi se scot intr-un castronas.
Se servesc cate doua feliute cu inghetata de nuci si coaja rasa de portocala.
Absolut delicios!



 

 

 

vineri, 4 noiembrie 2011

Varza dulce calita




Inainte sa plecam din Romania, ne-am "indesat" bine cu cateva legume caci mai bune decat cele de acasa nicaieri nu gasim:). Printre toate cele a fost si o varza...varza pe care am transformat-o intr-o mancarica absolut delicioasa! Poate va intrebati de ce am cumparat varza si de ce am plimbat-o atatia kilometri. Pentru ca varza de aici este mult mai tare si nu se aseamana deloc cu cea a noastra...poate doar la forma:).
Si iata cum am procedat pentru aceasta mancarica.


INGREDIENTE:
1 varza
2 cepe
1 morcov
400g carnaciori
2 frunze de dafin
sare, piper
ulei
2 linguri pasta de tomate
cimbru
marar.




Curatam si spalam bine legumele. Tocam marunt varza si ceapa. Punem ceapa la calit in putin ulei. Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul si il adaugam si pe el peste ceapa. Lasam sa stea impreuna cateva minute pana sunt calite bine, amestecand continuu in ele.
Adaugam varza, carnaciorii si frunzele de dafin. Turnam putina apa, asezam un capac deasupra si lasam pe foc mic sa se caleasca varza. Amestecam din cand in cand.
Cand totul e aproape gata, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul. Saram si piperam.
Simplu, nu?
O mancare delicioasa langa care puteti servi o mamaliguta in aburi!
Pofta buna!




 

vineri, 28 octombrie 2011

Chec cu nuca si cacao




Si iata ca vacanta in tara s-a terminat. Am revenit de data asta cu o reteta simpla de chec delicios si aromat. Va multumesc tuturor ca in tot acest timp cat am lipsit nu ati incetat sa-mi cititi blogul si ati fost alaturi de mine!



INGREDIENTE:
6oua
120g faina
150g zahar
75ml ulei
2 linguri cacao
esenta de vanilie
nuca
sare
1 pliculet praf de copt.



Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele.
Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare.
Adaugam faina, esenta de vanilie, nucile taiate cu ajutorul unui cutit si praful de copt. Omogenizam in acelasi mod, amestecand de sus in jos astfel incat sa nu se lase compozitia.
Punem deoparte 5-6 linguri din acest aluat peste care adaugam cacao. Amestecam foarte bine.
Turnam compozitia alba in doua forme unse si tapetate iar deasupra asezam compozitia cu cacao. Trasam cu ajutorul unei furculite cateva linii prin aluat in asa fel incat sa iasa un model frumos, asezam cateva bucatele de nuca deasupra si bagam tavile in cuptor la 180C.
Putem face testul cu scobitoarea.






Iese un chec delicios, bun si pufos. Va urez pofta buna si sper cu drag sa-l incercati!