miercuri, 31 octombrie 2012

Scalopina de pui cu ciuperci


  
Fara discutii aceasta reteta este una dintre cele mai bune pe care le-am gatit vreodata. Daca nu s-ar depune asa de repede, cred ca as fi in stare sa o gatesc zilnic :D. Iata ce ne trebuie :


INGREDIENTE:

 500g piept de pui
400g ciuperci albe proaspete
200ml smantana
150g unt
faina
sare si piper.






Prima data taiem pieptul de pui ca pentru snitele, insa fara sa-l mai batem. Il dam bine prin faina dupa care il rumenim in untul incins. Se intoarce in tigaie dupa o parte pe alta numai dupa ce prinde crusta si se rumeneste bine pe prima parte. Untul ajuta carnea de pui sa fie frageda si suculenta.
Curatam ciupercile, le spalam si le taiem felii. Le rumenim si pe ele in untul ramas de la pui. Dupa ce ciupercile se soteaza bine, adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Servim ciupercile alaturi de pieptul de pui. Iese minunat!
Va recomand sincer aceasta reteta celor care inca nu au gustat acest deliciu!
 










marți, 30 octombrie 2012

Grisine rustice






 Bine v-am regasit dragii mei :D! Dupa cum bine observati, blogul a suferit mici modificari si sper din suflet sa va placa. Asa cum probabil va asteptati, am revenit cu forte noi...sper eu :) si voi incepe cu una din delicioasele retete ale Laurei si anume aceste grisine care merg de minune la o "rontaiala" in fata TV-ului :D.



INGREDIENTE: 

500 g faina 
260 g apa 
50 ml ulei de masline 
20 g drojdie proaspata 
1 lingurita sare 
1 lingurita miere 
 malai foarte fin.






 Facem o gropita in faina. Adaugam peste ea drojdia dizolvata in apa calduta apoi adaugam uleiul si mierea.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic dupa care lasam la crescut o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. 
Dupa ce timpul s-a scurs, rasturnam aluatul pe masa de lucru unde pudram bine inainte cu malai fin. Formam un sul si il invartim bine prin malai. Cu un cutit incepem sa taiem bucati pe care le dam din nou prin malai si din ele dam forma grisinelor (formam grisinele in aer, nu pe masa).
 





Daca le doriti mai crocante, le formati cat mai subtiri.
Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 25-30 de minute.
 Foarte bune! Va doresc pofta buna!








marți, 25 septembrie 2012

Calamari la grill



Cand am vazut calamari proaspeti in piata, nu m-am putut abtine sa nu incerc macar cativa asa ca i-am cumparat si i-am gatit pe grill. Ce e drept, au iesit un pic cam uscati, dar au fost buni alaturi de cateva felii de lamaie. Data viitoare ii voi lasa intregi, fara sa le mai desprind forma lor initiala.









Ingrediente:
4 calamari
oregano
1 lamaie
3 catei de usturoi
putin ulei
sare.


Reteta face parte din categoria celor simple.
Se curata calamarii bine, se cresteaza, se spala apoi se asaza in marinata facuta din usturoiul pisat bine si celelalte ingrediente. Se lasa la rece 30 de minute apoi se frig pe grillul incins.
Se servesc alaturi de felii de lamaie.









joi, 6 septembrie 2012

Prajitura cu afine si capsuni




Anul asta am cam dat chiulul la blog :D insa pentru noi anul 2012 a fost si inca este anul schimbarilor. Am trait si evenimente foarte placute, dar si altele nu chiar placute. Oricum, ma bucur sa ne regasim de fiecare data aici unde sper eu...este un loc virtual placut si delicios:)!
Astazi va ofer o prajiturica aromata, insiropata si foarte, foarte buna! In acelasi timp, o gasesc a fi si o prajiturica foarte racoritoare. Va recomand reteta cu drag!






Ingrediente blat:
8 albusuri,4 galbenusuri, 150g zahar, 150g faina, 2 linguri cacao, 90 ml ulei, 1 pliculet praf de copt, esenta de rom.

Ingrediente crema 1:
300ml frisca lichida. 200g mascarpone, 100ml iaurt simplu, 1 pliculet gelatina, 200g capsuni taiate marunt.

Ingrediente crema 2:
200ml frisca lichida, 100g mascarpone, 1/2 pliculet gelatina.

Sirop:
zahar, apa, esenta de rom.

Decor:
afine, capsuni, 1 pliculet jeleu.






Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca pana cand blatul este gata.
Asezam pe foc apa in care dizolvam zaharul. Lasam sa fiarba impreuna dupa care dam deoparte vasul si lasam la racit. Esenta de rom o adaugam numai dupa ce siropul s-a racit.


Pentru blat, batem albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugam peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amestecam faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia de oua. Turnam amestecul in tava unsa si tapetata si dam la cuptor, la 180C, 30 de minute. Din cand in cand, aplicam testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a racit bine, il feliem in 2 parti cat de cat egale.


Ne apucam intre timp si de crema. Pentru crema 1, inmuiem gelatina in putina apa rece si o lasam sa se umfle. Batem frisca bine dupa care o adaugam cate putin in amestecul de mascarpone si iaurt. Omogenizam. Gelatina o topim pe baie de aburi, dupa care o adaugam in amestecul de frisca. La sfarsit adaugam capsunile taiate marunt.

Pentru crema 2, la fel ca mai sus, inmuiem gelatina in apa rece si o lasam deoparte. Batem frisca dupa care o adaugam usor peste mascarpone. Omogenizam si adaugam treptat gelatina topita pe baie de aburi.

Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe spatele pliculetului..





Asezam prima foaie de blat in tava, o insiropam, adaugam crema 1, al doilea strat de blat, insiropam din nou apoi crema 2. Ornam cu afine si capsuni peste care turnam jeleul nu foarte cald. Se pastreaza la rece 5-6 ore inainte de a fi servita.