luni, 30 martie 2009

Premiu de la Laura


Am primit acest premiu de la Laura careia ii multumesc pentru faptul ca s-a gandit si la mine atunci cand a acordat premiile.Multi pupici, Laura! Sper ca toate fetele care nu au acest premiu,sa il ridice pentru ca toate merita sa fie premiate!

duminică, 29 martie 2009

Piept de pui cu sos piri-piri

-Reteta asta o gasiti si la retete scanate,insa eu am adaptat-o dupa gustul nostru.A iesit super ! Nu incanta numai vederea acest piept de pui.Este delicios!
Deci eu am folosit urmatoarele:
500g piept de pui
1 ardei iute
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
Pentru sos:
jumatate de ceapa
1 ardei iute
1 catel de usturoi
1 lamaie
1/4 ardei gras rosu
patrunjel verde
ulei de masline.
-Am facut un amestec din usturoiul pisat si restul condimentelor pentru pieptul de pui.
-Am spalat carnea si am uns-o cu acest amestec,apoi am lasat la rece 1 ora.


-Intre timp tocati ceapa,patrunjelul,usturoiul si ardeiul gras.Taiati marunt ardeiul iute.Le amestecati pe toate,apoi adaugati si sucul de la lamaie si uleiul de masline.

-Dupa ce a trecut o ora,scoateti carnea de la rece si o lasati pe grill pana cand este facuta asa cum va place.


-Aici carnea gata facuta asezata peste frunze de salata.

-Ungeti pieptul de pui cu sos si gata fripturica:).Se poate servi cu ce garnitura doriti.Noi am mancat alaturi de sufleu de cartofi.


Salata de conopida cu morcovi si cartofi

1 jumatate conopida
2 morcovi
4 cartofi
2 castraveti murati
sos Tzaziky
sare,piper.


-Am curatat legumele,le-am spalat.Conopida am desfacut-o in buchetele si am pus-o la fiert cu cartofii si morcovii in apa cu sare.
-Dupa ce s-au fiert,le-am taiat bucatele,le-am amestecat cu Tzaziky,am condimentat si am lasat la rece .
-Este foarte buna si consistenta.

sâmbătă, 28 martie 2009

Ce te face sa te lingi pe degete?


Laura,multumesc de aceasta frumoasa leapsa!O sa incerc sa spun si eu pe rand sa raspund la intrebarea : Ce te face sa te lingi pe degete?Deci lista mea este urmatoarea :
1.Branza - as manca non-stop numai branza si cu toate ca nu am mancat toate tipurile existente de branza , as incerca fara ezitare un alt nou fel.
2.Pepene verde - ador pepenele,insa mai mult de o felie nu pot manca niciodata:)
3.Fructe de padure - zmeura,mure,afine,fragi...hmmm...cat de bine mai suna
4.Inghetata - de multe ori nu o mananc,nu pentru ca nu-mi place...chiar o iubesc,insa...se pune ...asa ca o evit cat pot.Dar ea stie ce sentimente am fata de ea si ma iarta:)
5.Cafeaua cu frisca - fara ea nu ma pot trezi :) Cand deschid ochii dimineata,parca ii aud glasul din bucatarie...deci,cum oare sa trec pe langa ea?
6.Pui marinat cu orez - reteta care se gaseste si la mine pe blog si care chiar te face sa te lingi pe degete.E nemaipomenit de bun!
7.Bors de perisoare - offf...nici nu stiti prin ce incercari trece sufletul meu acum cand scriu despre toate cate imi plac :)
8.Pui cu masline si ardei - reteta o gasiti tot aici.E divin!
9.Supa de rosii - imi incanta gusturile si in acelasi timp ma face sa-mi amintesc de acasa...de mama.
Cam atat.Sper sa nu fi uitat nimic.
Ofer si eu aceasta leapsa celor care nu au primit-o si care vor sa ne impartaseasca numele delicateselor ce le inebunesc simturile:)Va pup si sper sa ridicati toti si toate aceasta minunata leapsa!

vineri, 27 martie 2009

Premiu de la Vicky


Am mai primit odata acest premiu,dar de data asta l-am primit de la Vicky asa ca l-am mai ridicat odata.Vicky,iti multumesc pentru faptul ca te-ai gandit si la mine !
Ofer acest premiu tuturor care inca nu l-au primit.Va rog sa veniti si sa-l ridicati!

joi, 26 martie 2009

Sufleu de cartofi

 

INGREDIENTE:
500g cartofi
150g cascaval ras
150ml smantana
3 oua
4 cepe
2 linguri pasta de tomate
ulei,sare,piper si marar verde tocat.



Fierbem cartofii in apa cu sare.Ii pasam apoi ii amestecam cu 100g cascaval ras,smantana,galbenusurile ,albusurile spuma si mararul verde tocat.Mixam bine.Adaugam sare si piper.







Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina.Turnam compozitia ,deasupra presaram 50g cascaval ras si bagam 20 de minute la cuptor.
Intre timp caleste ceapa tocata marunt,adaugi pasta de tomate ,putina apa si amesteci bine.






Scoti tava din cuptor si deasupra intinzi uniform ceapa.Mai lasi 10 minute .Mie mi-a cam crescut de la albusurile spuma.






Servesti taiat in patrate potrivite.







Supa de rosii

 

INGREDIENTE:
1 kg rosii-eu am folosit rosii in suc propriu la conserve,
1 morcov,
1/2 ardei gras,
o bucatica telina,
patrunjel-radacina,
1 ceapa,
4 cartofei mai marisori,
o mana de orez,
delikat,
sare,
patrunjel verde.




Punem rosiile cu tot cu sos pe foc.Adaugam putina apa si lasam sa dea un clocot.


 
Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul,telina si patrunjelul.Taiem marunt ceapa,ardeiul si cartofii.





Punem toate legumele impreuna cu orezul la fiert cu apa cat sa le acopere.





Dupa ce luam rosiile de pe foc,le punem intr-o strecuratoare si le pasam.Zeama rezultata o adaugam peste legume cand acestea sunt aproape gata.Mai lasam pe foc pana e gata.Adaugam delikat si sare iar la sfarsit punem patrunjelul verde tocat marunt.





Aceasta supa o facea mama acasa mai ales cand era sezonul rosiilor de gradina. Era asa de buna…mai ales rece caci afara era asa de cald…Gustul care a rezultat supei mele a fost exact ca…acasa…a iesit minunata.Daca o incercati,nu veti regreta.Va asigur.Pofta buna!

Macaroane cu branza

 

INGREDIENTE:
1 punga de macaroane
2 oua
300g branza sarata si desarata de mine pentru ca din asta aveam
2 pliculete zahar vanilat
150g zahar.



Fierbem macaroanele.Cand sunt fierte le clatim cu apa rece si le amestecam cu pasta facuta din celelalte ingrediente.
Ungem cu unt forma,o tapetam cu faina,punem pastele si dam la 180C pana sunt gata.







Nu am mai facut pana acum macaroane asa ca va zic ce am gresit.Am pus prea multe macaroane si prea putina branza.A iesit aromata dar parca ... prea multe tuburi :)
Si inca ceva : deasupra trebuia sa pun un ou batut dar ... din greseli invatam.
Asta e ce mi-a iesit.Hai ca arata bine,nu:)?

Inca un premiu de la Ioana



Si iaca din nou o surpriza frumoasa din partea Ioanei.Cred ca asta iar este perioada de premii:) Multumesc tare mult draga mea!Esti o dulceata si ai un blog minunat!

Si acum e randul meu de a trimite premiul mai departe,asa ca...il ofer tuturor care inca nu l-au primit. Toate meritati a fi premiate zi de zi!

miercuri, 25 martie 2009

Melodii dragi inimii mele :)

Si pentru ca tot am gasit eu cum sa pun filmulete de pe youtube pe blog :)) , sa pun si cateva melodii pe care le ascult destul de des.







Premiul de la Ioana



Am primit acest premiu de la Ioana cu mare placere si mai departe il acord si eu urmatoarelor fete : Diana , Lavinia , Deea , Ginuca , Marcela , Cristina-k si Ama .

Va pup cu dragoste pe toate !

marți, 24 martie 2009

Leapsa muzicala

Vin cu intarziere pentru ca la mine nu mergea sa pun un clip de pe youtube...tot am incercat eu si iaca am reusit:)

Aceasta leapsa am primit-0 de la Dana2dor careia ii multumesc tare mult si careia ii cer scuze ca nu am reusit mai devreme acest lucru!Dedicatia dansei a fost una foarte frumoasa!

Eu am venit cu o piesa a trupei Queen,preferata mea!Mi-a fost greu sa aleg o piesa a legendarului Freddie Mercury,insa am ales una care a ramas in istoria muzicii si pe care probabil toti o stiti.

In final,dau aceasta leapsa tuturor celor care inca nu au primit-o.

luni, 23 martie 2009

Ananas caramelizat

 

INGREDIENTE:
1 ananas mai marisor pentru ca ador acest fruct
miere
scortisoara
frisca.




Deoarece am achizitionat un grill,am inceput folosirea lui cu aceasta reteta foarte delicioasa.Cui ii place ananasul,o poate incerca cu incredere.
Se curata ananasul apoi se taie pe lung in patru bucati si se curata cotorul.
Fiecare bucata se unge cu miere si se presara cu scortisoara dupa gust,apoi deasupra se pune o folie si se tine la frigider 2 ore pentru marinat.


 

Se unge grillul cu putin ulei apoi se incinge si se pun bucatile de ananas.



 

Se lasa sa prinda o culoare maronie...



 

...apoi se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se serveste in felii,alaturi de frisca.Foarte aromat si gustos.



Recipe by Aliza.

sâmbătă, 21 martie 2009

Retete scanate din sale & pepe
















Premii oferite de Vicky

Am primit aceste premii de la Vicky . O surpriza frumoasa care ma bucura nespus de mult!
Multumesc,Vicky pentru faptul ca m-am numarat printre gandurile tale!Esti o scumpica!
Ofer la randul meu aceste premii tuturor din lista mea.Sper sa le ridicati cu placere!












luni, 16 martie 2009

Frigarui la cuptor

 

INGREDIENTE:
500g piept de pui
400g ciuperci proaspete
1 ceapa
2 rosii
2ardei grasi
betisoare pentru frigarui.



Toate legumele se curata si se spala bine.Ciupercile mele s-au maronit pentru ca au stat putin in contact cu aerul.Dar sunt perfect sanatoase :)



 

Ceapa se curata,se spala,se taie in 4 apoi se desprinde foita cu foita.



 

Rosiile se taie fiecare in 4 .


 

Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am tinut o noapte in marinata de AICI.
Asa arata a doua zi,gata de pus pe betisor.



 

Am inceput sa insir pe betisoare dupa placul inimii apoi am pus in tava de cuptor si am bagat la 170C pana s-au rumenit bine.Ciupercile au lasat zeama,asa ca nu a fost nevoie de ulei sau apa in tava.











Le-am servit alaturi de Tzaziky.
Au fost foarte bune! Ceapa da o aroma exceptionala celorlalte ingrediente...iar sosul Tzaziky...foarte racoritor.Concluzie?Merita incercat !