Am revenit dragele mele, dupa o lunga perioada de timp in care nu am mai putut tine pasul cu voi si ca sa va rasplatesc asteptarea, va ofer o portie din aceasta prajitura absolut delicioasa!
BLAT: 8 oua, 250g faina, 150g zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 praf de sare.
CREMA: 10 linguri de zahar, 200 ml lapte, 300 ml frisca, 3 oua, 1 lingura amidon alimentar, 10g gelatina, 200g gem de caise.
GLAZURA: 6 linguri zahar, 6 linguri frisca lichida, 100g unt.
DECOR: 100g alune de padure, zahar caramelizat.
-Pentru blat, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma.
-Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
-O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.
-Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.
-Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit.
-Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura. Decoram cu zahar caramelizat si alune de padure.
-Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.
16 comentarii:
mmmm,ce bunatate!!!
Arata exceptional de bine prajiturica ta! Felicitari! Iar de poze nu mai vorbesc! Tocmai m-am facut si eu follower la blogul tau caci, dupa cum iti ziceam, imi place tare mult! O seara buna iti doresc! Treci si pe la mine daca iti face placere.
Welcome back! :)
Superba prajiturica. Cred ca-i incredibil de buna!
Ce apetisant arata... Asi servi si eu o bucata.
Craita, trebuie sa o incerci! E delicioasa!
Andreea, iti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! O sa trec si eu pe la tine, bineinteles! Te pup si te mai astept!
Multumesc, Edith! Intr-adevar, e foarte-foarte buna! Cand ai timp, sper sa o incerci cu incredere! Te pupic!
Miki, poftim si ia cu incredere o bucata! Chiar doua-trei daca poti :).
asta e o prajitura de incercat !arata grozav si cred ca si gustul e pe masura
am uitat sa intreb ce dimensiune de tava ai folosit .
Bine ai revenit!
Prajitura cred ca e delicioasa. Imi place caramelul!
woww cum arata si cat de gustoasa trebuie sa fie !
Vai cat de bine arata... delicios. Felicitari
Pansy, merita sa o incerci! Tava a fost una de 36 x 15 cm.
Miha, multumesc si bine v-am gasit!
Nela, ma bucur ca iti place! Sa o incerci si sa-mi spui daca a fost pe gustul tau!
Felis, multumesc mult!
Doamnee , arata demential prajitura asta.Felicitari gospodinei! Am notat-o(of course) si promit ca o fac cu prima ocazie.Multumim de reteta,Iulia!
Chriss, m-au bucurat cuvintele tale si abia astept sa vad rezultatul prajiturii tale :)!
Cu mare placere, oricand!
ooooooo,dar ce revenire!!!
Arata minunat!!! O sa o incerc fara doar si poate.Pupici si o saptamana minunata iti doresc!
Mimi, multumesc:D! Pupicei!
Trebuie neaparat incercata! e o delicioasa:D!!! O saptamana minunata si tie si te mai astept in casuta mea draga!
Trimiteți un comentariu