Aceasta fripturica este cea mai buna din cate am facut pana acum. Nu este uscata deloc, e foarte aromata si absolut minunata! Va recomand reteta din suflet!
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
1kg piept de curcan
1 ceapa
3 catei usturoi
ulei
verdeturi a la Provence
cimbru
rozmarin
delikat.
Spalam bine pieptul de curcan, il crestam deasupra cu un cutit si il asezam in tava unsa cu ulei. Adaugam si putina apa, asezam o ceapa taiata in patru si cateii de usturoi, apoi condimentam carnea deasupra si invelim tava cu folie de aluminiu.
Bagam la cuptor la foc mediu si lasam aproximativ o ora dupa care scoatem folia de Al si mai lasam 15-20 de minute ca sa se rumeneasca frumos.
Am scos ceapa si usturoiul din decor pentru ca erau prea facute si nu mai dadeau bine la sedinta foto :D.
8 comentarii:
Iulia draga arat super!
ce apetisant arata! stafeta prieteniei te asteapta la mine pe blog.
Buna,
ce sint verdeturile de Provence?cum arata si de unde le cumpar?
multumesc,
Gabriela
Ma bucur ca va place! Este delicios!
Verdeturi a la Provence este un amestec de condimente care se gaseste in comert.
O reteta minunata, cum numai o femeie frumoasa ca tine putea propune.
Cateva sugestii experimentate personal:
• Currcanul se sareaza cu sare de mare si se unge cu ulei de masline din ala bun, nefiltrat si cu ‘depuneri’
• Verdeturile (musai verzi, nu din plic), o mana zdravana de amestec de busuioc, salvie, oregano, coriandru, cimbru, rozamarin, se toaca impreuna fin si se pun in ‘pat’ peste curcan
• Peste toata chestia asta, se mai picura ulei d-ala bun, cu aroma inconfundabila si se stropeste generos cu calvados (‘coniac’ de mere din Normandia). Se lasa asa la macerat o zi (si o noapte :) ).
• Tips and tricks: impreuna cu ierburile se amesteca si un ardei uite, curatat in prealabil de toate ‘rautatile’ si tocat fin. Am invatat de la Jamie chestia asta cu endorfinele stimulate de ardeiul iute, si de atunci pun ardei iute in orice (n-am incercat inca cu prajituri).
• A touch of style: in loc de clasicul vas de Jena sau de o tava anonima, puneti curcanul intr-un vas de teracota si dati la cuptor. Sentimentul va fi altul.
• Argument contra: nu stiu cat costa verdeturile astea verzi la Hamburg sau Bremen, dar in RO ajung sa coste impreuna mult mai mult deact un piept de curcan! Asa ca, financiar vorbind, nu renteaza deact daca ‘faci piept’ la tot cartieru’. Da’ ce mai conteaza?
Liviu, multumesc tare mult pentru compliment si pentru sugestiile primite!
In legatura cu aceste condimente verzi, ce sa-ti spun? Sunt accesibile la pret dar uneori se intampla sa nu am verdeturi in casa si nah....apelez la cele din plic.
Multumesc mult de vizita si te mai astept!
buna seara! am ales la intamplare reteta aceasta si tin sa-ti multumesc ca mi-ai facut seara mai frumoasa. a iesit exact cum ai scris tu. tocmai ai castigat respectul meu.
Cezar iti multumesc mult si ma bucur ca ti-a iesit reteta! Sa-ti fie de bine si te mai astept!
Trimiteți un comentariu