Pagini
▼
vineri, 31 decembrie 2010
Happy New Year!
Vreau sa va multumesc pentru ca m-ati vizitat in anul ce aproape a trecut, sa va multumesc deasemenea pentru atatea cuvinte frumoase si sa va urez un An Nou fericit, multa bucurie si tot ceea ce va doriti sa vi se indeplineasca!
Ne vedem in 2011 cu noi retete si multe alte lucruri interesante!
Petrecere frumoasa in noaptea dintre ani si ne vedem foarte curand :D !
joi, 30 decembrie 2010
Aperitiv cu somon
Ingrediente:
400g branza dulce
250g smantana
150g somon afumat
1 plic gelatina
1 paine neagra feliata
1 legatura marar
sare, piper.
Amestecam branza dulce cu smantana si amestecam cat putem noi de bine ca acest amestec sa devina omogen. Adaugam mararul tocat marunt, somonul taiat si el marunt si condimentam cu sare si piper.
Intre timp, asezam feliile de paine intr-o tava (ca sa se scoata aperitivul mai usor, puteti folosi folie) si lasam asa pana cand compozitia aperitivului este gata.
Amestecam gelatina cu putina apa si o lasam sa se umfle, apoi o topim pe baie de aburi si o amestecam in compozitia de branza.
Amestecam foarte bine, apoi turnam in tava, peste feliile de paine.
Dam la frigider cateva ore inainte de a fi servit.
Taiem cubulete, le ornam cu marar si gata un aperitiv delicios!
Pofta buna!
marți, 28 decembrie 2010
Gherute de pisica
Aceste fursecuri au fost pregatite special pentru masa de Craciun si
pot sa va asigur ca sunt foarte, foarte fragede si absolut divine!
Trebuie neaparat sa le incercati! Vi le recomand din toata inima!
INGREDIENTE:
150g ciocolata neagra
100g ciocolata alba
100g zahar pudra
250g unt moale
1 plic zahar vanilat
300g faina
sare
2 albusuri
Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma.
La sfarsit se adauga si ciocolata topita.
Omogenizam aluatul.
Aluatul se spriteaza pe tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200C si se coc 10 minute. Cand le scoatem din cuptor, daca apasam un pic cu degetul pe un fursec, vom observa ca sunt moi, dar dupa ce se racesc, devin mai tari.
Separat topim 100g ciocolata alba si 100g ciocolata neagra. Prin aceasta ciocolata dam fursecurile dupa ce sunt racite bine. Le lasam deoparte sa se intareasca ciocolata pe ele, apoi sunt numai bune de servit.
Reteta este dintr-o revista scanata, gasita pe forumul culinar.ro. Nu mai stiu exact cine a pus-o dar cred ca Laura Sava...sper sa nu gresesc!
Am modificat un pic cantitatile de ciocolata.
vineri, 24 decembrie 2010
miercuri, 22 decembrie 2010
Biscuiti Truffle
Aceste mingiute ninse parca sunt numai bune de asteptat mosul cu ei! Sunt dulci, aromati, crocanti pe deasupra si fragezi in interior...deliciosi!
200g ciocolata cu lapte
70g zahar
2oua
50g unt
200g faina
1 pliculet praf de copt
esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
zahar pudra pentru exteriorul biscuitilor.
Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic.
Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul.
Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam.
Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful de copt.
Omogenizam si observam ca ne-a rezultat o crema groasa. O acoperim cu folie si o lasam in frigider 2 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, observam ca s-a intarit, asa ca ne apucam de format bilute de marimea unei nuci.
Dam bilutele prin zahar pudra, apoi le asezam in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 10 minute, la 170C. Nu ii lasam mai mult de 10 minute pentru ca interiorul biscuitilor sa nu se usuce. Scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva minute la racit, apoi ii scoatem cu grija pe un platou.
Asa de mult mi-au crescut mie biscuiteii. A fost o adevarata placere sa scot asa ceva din cuptor:D! Minunati!
Voi ce credeti? Il asteptati pe mosul cu acesti biscuitei?
200g ciocolata cu lapte
70g zahar
2oua
50g unt
200g faina
1 pliculet praf de copt
esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
zahar pudra pentru exteriorul biscuitilor.
Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic.
Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul.
Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam.
Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful de copt.
Omogenizam si observam ca ne-a rezultat o crema groasa. O acoperim cu folie si o lasam in frigider 2 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, observam ca s-a intarit, asa ca ne apucam de format bilute de marimea unei nuci.
Dam bilutele prin zahar pudra, apoi le asezam in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 10 minute, la 170C. Nu ii lasam mai mult de 10 minute pentru ca interiorul biscuitilor sa nu se usuce. Scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva minute la racit, apoi ii scoatem cu grija pe un platou.
Asa de mult mi-au crescut mie biscuiteii. A fost o adevarata placere sa scot asa ceva din cuptor:D! Minunati!
Voi ce credeti? Il asteptati pe mosul cu acesti biscuitei?
vineri, 17 decembrie 2010
Retete pentru Sarbatori
Dragii mei, stiti bine ca Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi asa ca mai jos va propun cateva retete pentru masa de Craciun si Revelion. Sper din suflet ca ajutorul meu va fi bine venit in casutele voastre si daca sunteti curiosi si vreti mai multe retete, va recomand din inima sa rasfoiti pe aici. Va pup cu drag pe toti si spor la bucatarit!!!
Cosulete de paine cu salata de cartofi
File de somon cu sos de ciuperci
Platou cu pilaf si legume
Fursecuri cu gem
Spirale in alb si negru
Prajitura Morena
Budinca de zmeura
Savarine
Rulouri cu Nutella, nuci si stafide
Salata de cartofi cu castraveti si gogosari
Prajitura a la Daneza
Cosulete de foietaj cu salata
Tartine cu somon afumat
Rosii umplute
Bascute cu dulceata
Salata de sfecla rosie
Tort de Craciun
Tort cu capsuni si crema de vanilie
Prajitura caramel
Prajitura cu ciocolata si visine
Bilute festive de branza
Fursecuri
Mere umplute coapte
Ardei umpluti
Turnul Babel
Ciuperci sote
Salata de vinete
Salata de boeuf
Prajitura tavalita
Snitel de porc cu sos vanatoresc
Chiftelute
Piept de curcan la cuptor
Garnitura de mazare
Oua umplute cu ciuperci
Salata de ciuperci
Prajitura cu mure
Sufleu de cartofi