joi, 24 februarie 2011
Chiftelute cu sos de smantana si ciuperci
O mancarica excelenta! Simpla dar bunaaa de te lingi pe degete!
Ingrediente chiftelute:
700g carne tocata amestec vita-porc
1 ou
1 ceapa
3 catei usturoi
sare, piper
patrunjel verde tocat.
Ingrediente sos:
500g ciuperci albe proaspete
600g smantana
1 ceapa
sare, piper.
Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si piper. Amestecam bine de tot apoi cu mana uda formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei si intre timp pregatim sosul.
Pentru sos tocam marunt ceapa, curatam ciupercile, le spalam bine, apoi le taiem feliute. Calim in putin ulei ceapa impreuna cu ciupercile. Le lasam pe foc mic amestecand din cand in cand.
Ciupercile isi vor lasa zeama si vor mirosi in toata bucataria hihihi:). Dupa ce sunt gata facute, adaugam smantana, omogenizam sosul amestecand continuu iar spre final adaugam chiftelutele in sos si condimentam cu sare si piper.
Lasam mancarica sa mai dea vreo 3 clocote si gata...puteti lua vasul de pe foc si treceti direct la savurat:)...este minunat de buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Estupendas albondigas, jamas las probe con crema acida, me gusta mucho esta receta, enhorabuena por tu blog que acabo de descubrir y por el que me pasearé a partir de ahora.
Saludos desde Madrid.
Julia thank you! Many kisses!
ooh...interesanta reteta cu sosul tau...eu am facut dar doar cu smantana si marar, fara ciuperci...acum chiar cautam ceva pt chiftelutele care deja le am facute si nu stiam ce fel de sos sa incerc:))...ms pt idee...felicitari pt blog:))
Cu mare placere draga Iulia! Sper sa fie pe gustul tau!
Multumesc mult si te mai astept cu drag pe la mine!
Trimiteți un comentariu