duminică, 15 martie 2009

Macrou cu sos la cuptor

 


INGREDIENTE:
1 macrou ,
1 legatura de ceapa verde,
100 g masline verzi,
250g rosii in sos,
2 linguri pasta de tomate,
ulei de masline,
rozmarin,
sare,
delikat si cimbru.



De curand am gasit si noi de unde sa cumparam macrou :)...se gaseste congelat la punga cu cate 3 macrouasi :) Doi i-am facut in folie la cuptor si cu cel de-al treilea am procedat astfel.A iesit o minunatie.Foarte,foarte bun.Nu veti regreta daca incercati aceasta reteta.
Se spala si se curata pestele,apoi se asaza in tava.Peste el se presara maslinele.
Apoi se taie ceapa si rosiile marunt.


 

Se pune ceapa la calit.Apoi se adauga rosiile cubulete,sosul lor,pasta de tomate si se lasa sa dea un clocot apoi se adauga rozmarinul,cimbrul,sare si putin delikat.


 

Se lasa sa fiarba cateva minute ...



 

...apoi se toarna sosul peste peste si masline.Se introduce la cuptor la 170C pana este gata.
Din cand in cand se mai scoate tava si cu o lingura se mai "arunca" putin sos peste macrou ca sa fie cat de cat acoperit cu sos.






Scoatem pestele si il servim cu mamaliga si mujdei.
Noua ne-a placut foarte,foarte mult.Si sosul e minunat!




vineri, 13 martie 2009

Tzaziky

 

INGREDIENTE:
1 castravete mare
1 catel usturoi
200 ml smantana
100 ml iaurt
ulei de masline
sare dupa gust.



Eu am procedat asa : am dat castravetele pe razatoarea mare si l-am pus in sita,presandu-l din cand in cand cu o lingura ca sa se scurga apa din el.



 

L-am amestecat cu usturoiul pisat si cu celelalte ingrediente si am omogenizat.Normal,din cate stiu eu ar fi trebuit iaurt cu cel putin 10% grasime dar pentru ca am gasit numai cu 3.5%,m-am gandit sa adaug smantana si a iesit super bun!



 

Este foarte racoritor.Merita incercat.




marți, 10 martie 2009

Macrou in folie la cuptor



INGREDIENTE:
3 macrouasi :)
1 lamaie
cimbru
ulei de masline pentru uns folia




Curatam pestii si ii spalam bine...


 

...apoi asezam cate un peste pe cate o bucata de folie de Al unsa cu putin ulei de masline.
Stoarcem lamaia si in mijlocul pestelui turnam putina zeama de lamaie si putina pulpa de lamaie...apoi deasupra lui presaram cimbru. Asa procedam cu fiecare pestisor in parte.





 

Strangem folia in jurul pestelui iar capetele le rotim in sus pentru a nu se scurge zeama in tava.




 

Bagam la 180C .Nu stiu exact cat timp pentru ca nu m-am uitat la ceas:) Din cand in cand mai scoteam tava si verificam:)




 

Aici un peste langa mamaliga noastra micuta caci suntem doar doi la masa:)



 

Si aici e pestele meu acoperit de sosul de usturoi si smantana pe care il gasiti si AICI




Premiul de la Maya


Hehe...azi numai surprize placute.Inca un premiu primit dar de data asta din partea lui Maya .
Maya,iti multumesc frumos si la randul meu il ofer tuturor din lista mea!Va pupic pe toate si pe tine,Maya in special :)