duminică, 20 septembrie 2009

Rulouri cu Nutella, nuci si stafide

Reteta aluatului este aceeasi cu cel de la Cornetti .
-Dupa ce aluatul este gata crescut, eu am intins doua foi pe care le-am uns cu un strat de nutella, apoi am presarat nuci tocate marunt si stafide.
-Am rulat pe lung, apoi am taiat feliute din aceasta rulada pe care le-am pus in forme de muffins si le-am lasat acolo pana si-au dublat volumul.
-Le-am uns cu ou batut si le-am bagat in cuptor la 180C. Se fac repede. Eu le-am lasat pana au prins o culoare frumoasa.
-Au fost foarte gustoase!

joi, 17 septembrie 2009

Pui cu capere

2 pulpe de pui
1 lingurita capere
1 conserva mica de rosii
1 dl vin alb
1 lingurita oregano uscat
1 catel de usturoi
3 linguri ulei de masline
supa de legume
sare, piper.




-Incingem uleiul de masline, apoi rumenim in el catelul de usturoi si il aruncam.
-Punem pulpele de pui in ulei si le rumenim.
-Adaugam vinul, supa si caperele. Acoperim si lasam 30 de minute pe foc mic.
-Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, adaugam rosiile cubulete, oregano si condimentam.
-Le lasam impreuna inca 10 minute.
A iesit delicios! Am servit alaturi de cartofi prajiti cu ou si branza.

Isa, iti multumesc si pentru aceasta reteta! Este super bun!

Cartofi prajiti cu ou si branza



Este o reteta foarte simpla pe care probabil o stie toata lumea, dar pentru cine inca nu stie...ii sfatuiesc sa o incerce cu incredere...dar nu foarte des, caci are destule calorii!


Cartofi
2 oua
branza feta
patrunjel verde
sare, piper.



-Curatam cartofii, ii spalam bine apoi ii taiem feliute si ii punem la prajit in ulei incins.
-Cand sunt aproape gata, turnam deasupra ouale batute bine si lasam sa se rumeneasca dupa preferinta. Condimentam.
-Scoatem pe un platou cu servetel ca sa absoarba uleiul. Deasupra presaram branza si patrunjel verde tocat.
-Stiu ca are mii de calorii dar e asa de bun....:)
Pofta buna!

luni, 14 septembrie 2009

Gulas



Asa cum spunea si Edith, sunt o gramada de retete de gulas...dar eu am incercat-o pe a ei. A iesit delicios!

400g carne de vita
3 cartofi
4-5 rosii
2 cepe
1 lingura paprika
ulei
2 foi de dafin
apa
sare, piper.
-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte.
-In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa se caleasca impreuna.
-Adaugam rosiile cubulete, apa, cartofii taiati cubulete si 1 lingura pasta de tomate...ca sa fie mai colorat :) .
-Lasam sa fiarba acoperit la foc foarte mic. Acesta este si secretul gulasului.
-Servim fierbinte cu putina smantana.