500 gr faina
80 gr zahar
1 lingurita miere
50 gr unt
20 gr drojdie
2 oua intregi
150 gr lapte caldut
4 linguri ulei
un varf sare
granule zahar
coaja de lamaie
zahar vanilat.
-Faceti o maia dint 100 gr faina(din cele 500), drojdia si mierea dizolvata in 75 gr lapte caldut.
-O lasam acoperita 1 ora .
-Adaugam peste maia cele 2 oua,zaharul,untul,uleiul coaja de lamaie si zaharul vanilat si amestecam pana se inglobeaza ingrdientele.
-Turnam laptele ramas(75 gr).
-Framantam pana obtinem o bila elastica.
-Acoperim aluatul cu folie si il lasam 1 ora .
-Impartim aluatul in 8 bilute si intindem fiecare biluta pe lungime.
-Ungem cu un strat de unt si pudram cu zahar .
-Facem un snur ruland pe latime iar apoi rulam snurul in forma de spirala.
-Le mai lasam 45 minute in tava tapetata cu hartie de copt.
-Ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte,le pudram cu granule de zahar si le dam la cuptorul preincalzit la 190 grade, 15 minute.
Recipe by Laura Adamache.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu